A DEAC otthonában megrendezésre kerülő fordulón 43 induló - nyolc csoportban - küzdött meg a főtáblára jutásért, ahová 8 piros-fehér játékos került fel, míg Lövei Milán és Lévay Máté a 33. helyen zárt.

A 24 fős főtábla első körében Tóth Zoltán és Kulifai Gergely is csapattársától szenvedett vereséget szoros csatában és zártak a 17. helyen. A második fordulóban Bugil Ákos a későbbi győztestől kapott ki öt legben és lett kilencedik, míg az egyenes kiesés szakasz harmadik diósgyőri házi meccsén Sviderszki Dávid legyőzte André Rolandot

A legjobb nyolc között az alsó ágon már csak miskolci dartsos maradt versenyben. Az újabb két egyesületen belüli összecsapást ezúttal Bárány Péter és Kürti Áron nyerte, Kamenyiczki Tibor és Sviderszki Dávid pedig így ötödikek lettek. Az elődöntőben Bárány Péter 4:2 re múlta felül a tavalyi régiós ranglista dobogósát, aki ezúttal bronzérmes lett, míg a másik diósgyőri dartsos a fináléban egy végletekig kiélezett, döntő leges csatában az ezüstérmet szerezte meg.

A régiós ranglistán szezonbeli ötödik dobogójával Kürti Áron holtversenyben az élre ugrott, míg Bárány Péter idei első ezüstjével feljött a harmadik helyre. Rajtuk kívül további öt diósgyőri dartsos áll még országos döntős helyen.

A következő, kilencedik MDL fordulót április 29-én a DVTK otthonában rendezik.