A Prága melletti Zduchovicében megrendezésre kerülő CSIO utánpótlás válogatott viadalon öt diósgyőri lovasnak is szurkolhattunk a magyar csapatban.

A gyermek korcsoport Nemzetek Díja csapatversenyében Szuhai Rodrigo, JayJay nyergében, két hibátlan pálya után az összevetésben a leggyorsabban lovagolva segítette győzelemhez a magyar válogatottat. A csapatversenyben nem lovagló versenyzőknek rendezett külön versenyben pedig Kelemen Blanka Jerry nevű lovával hibapont nélkül ért célba, míg a vasárnapi nagydíjon a legjobb magyar eredménnyel zárt.

Az ifjúsági csapatban Ifj. Szuhai Gyula Perthy Jacksonnal hibátlanul és gyorsan lovagolva nyújtott kiváló teljesítményt, amivel a magyarok ebben a korosztályban is aranyérmet szerzetek a hat nemzet csapata közül. Lukács Loren a fiatal lovasoknál, míg Kisgergely Kata ifjúsági korcsoportban versenyzett a hétvégén.

A négynapos versenyen a szép eredmények mellett Kisgergely Kata, Szuhai Rodrigo, Ifj. Szuhai Gyula és az első külföldi versenyén szereplő Kelemen Blanka is minősítést szerzett a spanyolországi utánpótlás Európa-bajnokságra.

740 kilométerrel arrébb Hagenben pedig Szuhai Péter képviselte a DVTK-t a felnőtt válogatottban. A 2022-től piros-fehérben versenyző lovas szép pályákat teljesített Casino Royal Z nyergében a két- és négy csillagos versenyeken az igazán erős, olimpikonokkal tarkított mezőnyben. Szuhai Péter az elkövetkezendő hetekben is a felnőtt magyar válogatottal készül a soron következő magasabb kategóriás megmérettetésekre, köztük a májusi Manheimi és Pozsonyi CSIO-ra.