Ezúttal 35 indulóval vette kezdetét a régiós MDL forduló, ahol öt darab négyes- és három darab ötfős csoportban kezdődött meg a verseny. A csoportküzdelmekből hat diósgyőri dartsos végzett az első három helyek valamelyikén és jutott főtáblára, míg Kamenyiczki Tibor, Nádasdi Ferenc és Sviderszki Dávid búcsúzott.

Az egyenes kiesés szakasz első fordulójában Bugil Ákos öt-, Svidrszki Dávid pedig hét legben esett ki és zárt a 17. helyen, míg Kürti Áron a legjobb 16 között kapott ki csapattársától, Bárány Pétertől 4:2 arányban és lett kilencedik.

A negyeddöntőben három piros-fehér dartsos is a felső ágra került. Bárány Péter két főtáblás győzelme után döntő legben maradt alul és végzett az ötödik helyen, míg Lövei Milán szintén 4:3 arányban nyert az addig még hibátlan Tóth Zoltán ellen, aki így szintén lemaradt a dobogóról. Az idei 2. MDL forduló győztese végül az elődöntőben öt legben szenvedett vereséget és szerezte meg szezonbeli második dobogóját egy bronzéremmel.

A régiós ranglistán Kürti Áron továbbra is a második-, Bárány Péter pedig a harmadik helyen áll, míg újabb dobogójával Lövei Milán a hatodik pozícióba zárkózott. Rajtuk kívül négy további diósgyőri dartsos is az országos döntőt érő első tizenöt közt van.

A következő, 11. MDL fordulót május 20-án a DVTK otthonában rendezik.