A május végi, miskolci 11. MDL forduló 24 indulója négy darab hatfős csoportban küzdött meg a főtáblára kerülésért. A csoportküzdelmek végeztével kilenc diósgyőri játékos jutott tovább, míg Kamenyiczki Tibor, Kristof Szabolcs, Lévay Máté és Varga Gergely kiesett, és a 17. helyen zárt.

Az egyenes kieséses szakasz első körében Sviderszki Dávid, Simófi József, Kulifai Gergely és Halász Sebastian számára ért véget a torna, és zártak a kilencedik pozícióban. A legjobb nyolc között egy diósgyőri házi csatát rendeztek, ahol Kürti Áron 4:0 arányban győzte le André Rolandot, míg Lövei Milán hat-, Tóth Zoltán pedig döntő legben esett ki, és lettek ötödikek.

Az elődöntőben a felső ági mérkőzésen újabb piros-fehér rangadó következhetett, amit ismét Kürti Áron vett sikerrel, ezúttal 4:1 arányban, így Bárány Péter szezonbeli harmadik bronzérmét szerezte meg. A tavalyi régiós ranglista másodikja végül a fináléban sem hibázott és legveszteség nélkül, aznapi kilencedik győzelmét megszerezve a fordulót is megnyerte.

A régiós ranglistán második győzelmével - egyben hetedik dobogójával - Kürti Áron az élre ugrott, míg Bárány Péter negyedik pódiumával megerősítette harmadik helyét. Rajtuk kívül további öt diósgyőri dartsos áll még az első 15 között, ami egyben országos döntős helyet is jelent.

A következő, 12. MDL fordulót május 26-án a DEAC otthonában rendezik majd.