Május 28. és június 4. között Abu Dhabiban kerül megrendezésre a világ legnehezebb állóharc bajnoksága, a 2022-es IFMA világbajnokság. Az Abu Dhabi National Exhibition Centreben rendezendő eseményen Bordás Alex képviseli a DVTK-t a magyar válogatottban a -71 kg-osok súlycsoportjában, aki egyértelmű célokkal érkezett az emirátusokba.

- Nagy motiváltsággal várom a világbajnokságot - kezdte a diósgyőri harcos. - Februárban rendeztek már idén egy Európa-bajnokságot, ahonnan sajnos szebb eredménnyel akartam hazatérni. Isztambulban az 5. helyen végeztem, viszont ez csak jobban hajt. Szeretném, ha ez az eredmény most jobban csillogna, és a beletett munka megmutatkozna, illetve a felém vetett bizalom.

A diósgyőriek muaythaiosa elégedett az elvégzett munkával és különösebben nagyobb nyomást sem helyez magára a világbajnokság miatt.

- A felkészülés végén, remekül érzem magam, jó formában vagyok és a súlyhozás is jól sikerült, várom, hogy újra ringben legyek. A vb-n minden meccsnapon van mérlegelés, szóval arra jobban kell figyelni, de fejben nincs rajtam extra nyomás.

Jászka Krisztián szövetségi kapitány helyettesként utazott ki a helyszínre, ahol első kézből segítheti majd Alexet, aki meríthet majd eddigi nemzetközi tapasztalataiból a DVTK muaythai szakosztályvezetője szerint.

- Több világversenyen is volt már Alex utánpótlás szinten. Abu Dhabiba abszolút azért jött, hogy a végső győzelmet megszerezze. Elég népes szokott lenni a súlycsoportja, a 71 kilogramm, szóval meglátjuk mire lesz képes.

Bordás Alex az U23 -71 kg-os versenyében május 30-án hétfőn lép először ringbe („C” ring) a negyeddöntőben, ahol az egyiptomi Mahmoud Mabroukkal vagy a portugál Goncalo Noitessel találkozik majd. Továbbjutás esetén június 1-én, szerdán állna újra szorítóba a diósgyőri harcos az elődöntőben, míg a finálét pénteken rendezik majd a súlycsoportban (mindkét esetben az „A” ringben).

A -71 kilogrammos súlycsoport ágrajza és menetrendje

Élő közvetítés ringekre bontva

A DVTK háromszoros felnőtt vb ezüstérmese Spéth Norbert kihagyja a tornát. A diósgyőriek Európa-bajnoka legközelebb a birminghami világjátékok indul majd júliusban, amit nem szeretne kockára tenni egy esetleges sérülés miatt.