A négynapos CSI megmérettetés az első Budapesti Lovassport Egylet által rendezett hivatalos díjugrató versenynek állít emléket, amit 1914 május 23-án rendeztek a Tattersallban.

Az nyitónapon három piros-fehér top10-es eredmény mellett máris győzelmet ünnepelhetett a diósgyőri lovas szakosztály Ifj. Szuhai Gyula révén, aki a 140 centiméterre kiírt Gold Tourban 50 páros közül végzett az élen Perthy Jackson nyergében.

Pénteken tovább folytatódott az éremszerzés a miskolciaknak a két csillagos Silver Tour 130 centiméteres számában. A 35 indulót számláló mezőnyben Szuhai Rodrigo győzött Jayjay nyergében villámgyors összevetéssel, míg Kisgergely Kata Bizar VDL-el lett második, ami azt jelentette, hogy diósgyőri kettős győzelem született a kétfázisos számban.

Másnap tovább folytatódott a dobogós helyek halmozása. A nap fénypontjának számító Silver Tour fináléjában Kisgergely Kata folytatta kiváló hétvégi teljesítményét és ezúttal is hibátlanul lovagolva bejutott az összevetésbe, ahol a leggyorsabbnak is ő bizonyult, így Bizar VDL nyergében emelhette a magasba a győztesnek járó díjat. A DVTK gyermek Európa-bajnoka, Ifj. Szuhai Gyula is jól teljesített, aki bronzérmet szerzett ebben a számban Perthy Jacksonnal.

A zárónapon Szuhai Rodrigo a Bronze Tour fináléjában 63 induló közül a második lett Cornet nyergében, míg a hétvége fénypontjának számító 26.000 euró díjazású nagydíjon Vándor Zsófiának szurkolhattunk, aki Longines Világranglista pontokért is harcba szállt. A DVTK újdonült igazolása hibátlanul zárta az első kört és az első tízben végzett, ami azt jelentette, hogy a mindent eldöntő második körben is rajthoz állhatott. Magyarország első női magyar bajnoka végül Leopard of Ballmore nyergében az előkelő negyedik helyen végzett a legrangosabb számban nem sokkal elmaradva az érmes helyektől.

Gróf Széchenyi Emlékverseny 

Csütörtök

CSI2* SILVER TOUR 130 cm

Szuhai Rodrigo 8. hely

Kisgergely Kata 10. hely

CSI U25 130 cm ALPEXAVIT díjáért

Ifj. Szuhai Gyula 10. hely

CSI2* GOLD TOUR 140 cm

Ifj. Szuhai Gyula 1. hely

Péntek

CSI2* SILVER TOUR 130 cm

Szuhai Rodrigo 1. hely

Kisgergely Kata 2. hely

Szombat

CSI2* SILVER TOUR 135 cm GAIN díjáért

Kisgergely Kata 1. hely

Ifj. Szuhai Gyula 3. hely

Vasárnap

CSI2* BRONZE TOUR 125 cm BAILEYS díjáért

Szuhai Rodrigo 2. hely

CSI2* GRAND PRIX LR Group D 145cm BAILEYS díj

Vándor Zsófia 4. hely

Fotók: Hajdú Krisztina/ lovasfoto.hu