A Bregyó közi Regionális Atlétikai Központban a Csehország, Szlovákia, Szlovénia és Magyarország részvételével rendezett egynapos korosztályos válogatott viadalon Kovács Máté 3000 méteren indult. A piros-fehérek futója éppen, hogy hazaérkezett a hegyifutó vb-ről és már újra versenyzett. Ezúttal a hét és fél körös távon 9:06.04-es egyéni csúccsal a második helyen ért célba a cseh Dočkal Daniel mögött, és szerzett ezüstérmet.

- Eléggé idegen volt számomra ez a mai verseny - kezdte a dobogós hosszútávfutó. - Nem volt nagy segítség hogy a hétfői és keddi napom az utazásról szólt, és eleve beugróként indultam ma. Maga a verseny nagyon izgalmas volt. Kimondottan taktikaira sikerült, így nem született gyors időeredmény, sokan szenvedtek a meleg időjárással is. Összességében a hegyifutó vb után nehéz volt újra gyors pályaversenyen küzdenem, de megvagyok elégedve magammal.

A DVTK másik indulója Lalik Petra 400 gáton állt rajthoz múlt heti betegsége után, ami miatt a felnőtt bajnokságot is kihagyni kényszerült. A székesfehérvári visszatérésen, a még nem száz százalékos állapotban lévő atléta 1:03.41-es időeredménnyel az ötödik lett. A miskolci sportoló fő versenye viszont hat nap múlva következik majd, az U18-as Európa-bajnokság Jeruzsálemben, ahol remélhetőleg pár héttel ezelőtti formájában szurkolhatunk neki.

U18-as Négy Nemzet Válogatott Viadal 

3000 méter

Kovács Máté 2. hely

400 méter gát

Lalik Petra 5. hely