Beharangozó 2022. július 1., péntek

Első felkészülési mérkőzését játssza a DVTK

A felkészülés második hetén kilenc edzést vezényelt Dragan Vukmir a DVTK első csapatának, szombaton délelőtt pedig Kazincbarcikán játssza a csapat első felkészülési mérkőzését. A találkozó előtt a vezetőedzővel beszélgettünk.

Első felkészülési mérkőzését játssza a DVTK


Június elejétől egyénileg készültek a játékosok az előttünk álló idényre, az elmúlt hét második felében pedig orvosi és erőnléti teszteken vettek részt. Június 20-tól pedig együtt edz a keret.

- A felkészülés első hete a ráhangolódásról szólt, majd ezen a héten az erő- és állóképesség-fejlesztésre helyeztük a hangsúlyt - tájékoztatott Dragan Vukmir. - Összesen kilenc edzést tartottunk, dolgoztunk délelőtt, dolgoztunk délután, csak szerdán tartottunk egy edzést, igaz, akkor három órán át izzadtak a srácok. A labdás gyakorlatok mellett hosszú futások szerepeltek a programban, szombaton pedig Kazincbarcikán játszunk felkészülési mérkőzést.
A harmadik héten pedig majd a gyorsaság fejlesztése kerül előtérbe, rövid sprinteket futnak a játékosok, és a dinamika fejlesztése lesz a legfontosabb. És a következő héten már két edzőmeccset játszunk szerdán és szombaton.


És a taktika? - vetettük közbe.

- Két-három alkalommal becsempésztük a taktikai elképzeléseket is a feladatok közé, de egyelőre csak az alapoknál járunk - osztotta meg. - Azt szeretném, hogy mindenki tisztában legyen az elvárásokkal, ezért lépésről lépésre haladunk, nem öntjük a játékosokra az összes információt. Ahogy közeledik a bajnoki rajt, úgy beszélünk egyre többet a taktikáról. 

A mérkőzés kétszer 45 percig tart, az ellenfél a NB III. Keleti-csoport bajnoka, a Kolorcity Kazincbarcika. A találkozó fél 11-kor kezdődik.

- Az edzéseken sokat láttam a játékosoktól, de egy meccs akkor is meccs, ha a nem adnak pontot a győzelemért. Ilyen körülmények között is szeretném látni, hol tartunk a felkészülésben - mondta a vezetőedző. - Szombaton az a legfontosabb, hogy senki ne sérüljön meg, illetve most a játék a lényeg, és az, hogy a régi és az új játékosok meccskörülmények között is megismerjék egymást. A találkozón elsősorban a helyezkedésre leszek kíváncsi, hol kezdenek védekezni, mennyire érnek fel a támadásokkal a labdarúgók. Több új játékos érkezett, illetve fiatalok is csatlakoztak a kerethez, szeretném látni, mennyire tudják alkalmazni az elképzeléseket. Az eredmény másodlagos, ezért nem pihenünk, és pénteken is két edzés a szerepel programban. Persze szeretnénk győzni, de nem minden áron. Emiatt senki ne lepődjön meg, ha valaki nem azon a poszton bukkan fel, ahol megszoktuk tőle. De ha nyerünk, akkor is igaz, még négy hét áll rendelkezésre a bajnoki rajtig. 


Hegedűs János és Viczián Ádám sérülés miatt edzéseket hagyott ki, jelenleg is rehabilitációs edzésen vesznek részt, ők biztosan nem lépnek pályára. A többiek játékra készen állnak. 

- A tervek szerint a szünetben teljes sort cserélünk, és igyekszünk mindenkinek játéklehetőséget adni. Ennek megfelelően, a DVTK LSA növendékei, akik nem, vagy csak kevés tapasztalattal rendelkeznek a felnőttek elleni játékban, ráadásul kemény héten vannak túl, a rendelkezésre álló félidőt is megoszthatják egymással - avatott be Dragan Vukmir. 

A találkozó zárt kapuk mögött játsszák a csapatok, azonban élőképes közvetítést adunk róla a DVTK YouTube csatornáján.

Felkészülési program

2022. június 1., szerda
Egyéni edzések kezdete

2022. június 15-18., szerda-péntek
Egészségügyi és kondicionális tesztek és felmérések

2022. június 20., hétfő (DVTK Edzőközpont)
A csapatedzések kezdete

2022. július 2., szombat (Kazincbarcika, Kolorcity Aréna - zárt kapuk mögött)
10:30 KBSC - DVTK (A találkozókról online stream közvetítést adunk a DVTK hivatalos YouTube csatornáján)

2022. július 6., szerda (DVTK Edzőközpont - zárt kapuk mögött)
17:00 DVTK - MFK Dukla Banská Bystrica (A találkozókról online stream közvetítést adunk a DVTK hivatalos YouTube csatornáján)

2022. július 9., szombat (Zsóry Edzőcentrum - zárt kapuk mögött)
Mezőkövesd - DVTK

2022. július 14., csütörtök (Kisvárda, Várkerti Stadion - zárt kapuk mögött)
Kisvárda - DVTK

2022. július 20., szerda (Miskolc, DVTK Stadion*)
DVTK - DVSC  (A találkozókról online stream közvetítést adunk a DVTK hivatalos YouTube csatornáján)

2022. július 23., szombat (Budapest, zárt kapuk mögött)
Vasas - DVTK

Merkantil Bank Liga 2022/2023

2022. július 31., vasárnap
Merkantil Bank Liga 1. forduló (pontos időpont és ellenfél később

*Amennyiben a gyep állapota lehetővé teszi.