Jack Walker még a 2020/2021-es idény hajrájában érkezett a Tipos Extraligában szereplő csapathoz, majd a nyár során kétéves szerződést írt alá a DVTK Jegesmedvékkel. Az Erste Ligában 47 mérkőzésen szerepelt, ezeken 20 gólt és 33 gólpasszt szerzett. 

- Jack egy remek játékos, aki bizonyos szerepkörben hasznos tud lenni. Az előző szezon tapasztalatai alapján viszont úgy ítéltük meg, hogy ezt a hasznos játékot akkor tudja nyújtani ebben a ligában, ha bizonyos típusú játékosok segítik a játékát. Nekünk viszont az erőforrásaink nem teszik lehetővé, hogy ezeket az említett társakat garantáljuk számára, illetve nem is állt szándékunkban feladni a koncepciónkat és köré építeni a csapatunkat. Közös megegyezéssel szerződést bontottunk és egyetértettünk abban, hogy ez mindkét fél számára előnyös lehet, mi a meglévő erőforrásainkat hatékonyabban használhatjuk fel, Jack pedig egy olyan csapathoz igazolhat, ahol a képességeit hatékonyabban kamatoztathatja - indokolta a szerződésbontást Láda Balázs, general manager.

Chris Seto januári érkezése után hamar beilleszkedett a csapatba és 20 Erste Liga meccsen 32 pontot jegyezhettünk a neve mellé. Szerződése lejárta után szabadon igazolhatóvá vált és úgy döntött, hogy a Herner EV 2007 csapatának ajánlatát fogadja el, így a német harmadosztályban folytatja pályafutását. 

Kayle Doetzel az Erste Liga alapszakaszában stabil teljesítményt nyújtott a védelemben, valamint a gólpasszok tekintetében (19) kiemelkedett. A kvalifikációs szakasz során egy vállsérülést szenvedett, így a rájátszás során nem tudta segíteni a csapatot. Szerződése lejártával szabadon igazolhatóvá vált, klubunk tárgyal vele a folytatásról, sorsa még kérdéses, de minden bizonnyal máshol folytatja karrierjét a kanadai hátvéd.

Brett Parnham 19 Erste Liga mérkőzésen segítette a DVTK Jegesmedvék csapatát, az első csatársorban szerepelve 7 gólt és 7 gólpasszt jegyzett. Lejáró szerződése nem került meghosszabbításra.

David Hajnik szintén az átigazolási időszak januári lejárta előtt igazolt a DVTK Jegesmedvékhez, a szezon hajrájában 17 mérkőzésen játszott, ezeken 10 pontot gyűjtött. 

Kevin Elgestal október elején érkezett Miskolcra, 38 Erste Liga mérkőzésen szerepelt, ezeken 12 gólt és 15 gólpasszt jegyzett. Szerződése lejárta után hazatért Svédországba, a Stenungsund HF együtteséhez.

Ville Hyvarinen a 2021/2022-es szezon első felében oszlopos tagja volt a védelemnek, azonban a januári Magyar Kupa Final Four során bordatörést szenvedett, így a finn hátvéd sérülése után már nem tudott jégre lépni. 

Szabad Kevin 42 Erste Liga mérkőzésen viselte a DVTK Jegesmedvék mezét, ezeken 8 pontot szerzett. Karrierjét az Alpesi Ligában szereplő Kitzbüheler EC csapatánál folytatja

Duschek Dávid a nyárton tért vissza nevelőegyesületéhez, az Erste Liga 2021/2022-es alapszakaszában 22 mérkőzésen állt a kapuban 90%-os védési hatékonysággal, majd a kvalifikációs szakasz és a rájátszás során további 9 mérkőzésen szerepelt 93%-os hatékonysággal. Lejáró szerződése nem került meghosszabbításra.

Munkájukat ezúton is köszönjük, további pályafutásukhoz pedig sok sikert kívánunk!

 

Jelenleg szerződéssel rendelkező játékosok a 2022/2023-as szezonra

Kapusok
Jānis Voris
Kiss Bence

Hátvédek
Kevin Wehrs
Vojtkó Mátyás
Szirányi Bence
Kiss Roland
Jesper-Juhani Ilvessuo

Csatárok
Miskolczi Márk
Ritó László
Páterka Bence
Vladislav Kuleshov
Ján Blaško
Lövei Dávid
Galajda Zsombor