Egyes

Krebs Levente az egyesek versenyében két északi ellenfelet kapott a csoportküzdelmek során. A diósgyőriek versenyzője az első mérkőzésén a svéd Björkryd ellenében egy végletekig kiélezett mérkőzésen döntő szettben kikapott, ám ezt követően az észt Kurvet ellen javítani tudott, és 3:0 arányban győzött. Az egyenes kieséses szakasz első fordulójában a 64 közé kerülésért Tom Clossettel játszott a piros-fehérek indulója, aki három szettben is közel volt belga ellenfeléhez, ám végül négy játszmában vereséget szenvedett és kiesett.

Páros

A férfi párosok küzdelmében a görög Manolopulos oldalán indult asztaliteniszezőnk, akivel villámrajtot vettek. A 64 között győzelemmel kezdtek a horvát Vekic-Vidan duó ellen négy játszmában, ami után következhetett a felnőtt Európa-bajnok és ifi vb ezüstérmes lengyel-horvát kettős. Krebs Leventéék a Kubik-Ban párossal ki-ki meccset játszva végül döntő szettben diadalmaskodtak, amivel hatalmas skalpot begyűjtve továbbjutottak. A nyolcaddöntőben a francia Coton, Kouraichi duó ellen állt asztalhoz a magyar-görög kettős, és el is hozták az első játszmát, ám sajnos ezt követően nem tudtak több szettet nyerni, így végül 3:1 arányban búcsúztak a legjobb 16 között.

Vegyes Páros

Az ifjúsági korcsoport vegyes páros küzdelmében az első fordulóban Laskai Írisz oldalán győzelemmel kezdett Krebs Levente a portugál Silva-Santos kettős ellen 3:1 arányban. A 64 között az Israeli-Matiunina duóval azonban már nem bírtak, és búcsúztak három játszmában, habár kétszer is közel voltak egy-egy szett megnyeréshez.

Csapatverseny

Az U19-esek csapatversenyében a magyarok vereséggel kezdtek Belgium ellen, ám még a nyitónapon javítottak a norvégok legjobbjaival szemben, és fontos győzelmet szereztek. A kvartett záró meccsén ugyan nem jött össze az újabb siker a horvátok ellen, ám az ifjúsági fiúk így is a csoport harmadik helyén zártak. Az első playoff körben ezt követően nagy csatában Krebs Leventéék alulmaradtak a svédekkel szemben, amit egy szlovákok elleni siker követett. Ezzel a magyar csapat bejutott a legjobb 16 közé, ahol az első körben nem volt esélyük a remek erőkből álló románok ellen, így a 9-16. helyért folytatatták a küzdelmet, elsőként a hollandok ellen. Az fiúknak nem okozott gondot az oranje csapata, ám ezt követően az ukránokkal szemben alulmaradtak, így végül a 11. helyen végeztek, ezzel elérve a torna előtt kitűzött célt, a bentmaradást.

- Nagyon meg vagyok elégedve a csapattal és annak összhangjával is - kezdte Krebs Levente a csapatverseny értékelésével. - Ami az eredményt illeti azzal is teljes mértekben meg lehetünk elégedve, mivel jobban szerepeltünk, mint tavaly. Akkor a papírforma szerint erősebb csapat volt kint, ennek ellenére zártunk most sokkal jobban. Egyéniben hasonlót vártam, mint ami tejesítettem. Feljutottam a főtáblára, de ott kikaptam egy nálam jobb játékostól. Nem vagyok csalódott, ez várható volt, mivel nem volt kiemelésem, mert nem indultam versenyeken. A párosra viszont nagyon pozitívan tekintek vissza. A 128-as táblán a 16-ig jutottunk, ami 3 kört jelent. Megvertünk egy ifi vb második és felnőtt Eb győztes párost, akik sokkal esélyesebbek voltak, mint mi, ami nagy skalp, és a nyolc közé jutásra is volt sanszunk. Vegyes párosban nyertünk egy meccset és a 32 közé jutottunk, így ebben sem vagyok csalódott.

Krebs Levente így tehát csapatban egy sokat érő bentmaradással, egy nagy skalppal és négy győzelemmel, illetve sok hasznos tapasztalattal és megannyi élménnyel térhet haza Belgrádból.

- Összességében nagyon meg vagyok elégedve az Eb-vel, pozitívan gondolok vissza az elmúlt tíz napra. Párosban a várakozásokat felülmúltuk, és csapatban is nagyon jók voltunk. Továbbá a görög fiúval, akivel párosban indultam, nem csak ping-pong béli barátság kötődött köztünk, nagyon jó embert ismertem meg benne. Illetve sokat tanultam más nemzetektől, hogy, hogyan készülnek, melegítenek. Belgrádból elraknám még azt is, hogy mennyire kell koncentrálni minden egyes poénra. Mindennek jelentősége lehet, és befolyásolhat bármit. Egy poén akár egy szettbe is kerülhet.

Ifjúsági Asztalitenisz Európa-bajnokság - Belgrád

Egyes

Gr.1 Krebs Levente - David Björkryd (svéd) 2:3

Gr.2 Krebs Levente - Mart Kurvet (észt) 3:0

R128 Krebs Levente - Tom Closset (belga) 0:4

Páros

R64 Krebs, Manolopulosz (magyar, görög) - Vekic, Vidan (horvát) 3:1

R32 Krebs, Manolopulosz (magyar, görög) - Kubik-Ban (lengyel, horvát) 3:2

R16 Krebs, Manolopulosz (magyar, görög) - Coton, Kouraichi (francia) 1:3

Vegyes páros

R128 Krebs, Laskai - Silva, Santos (portugál) 3:1

R64 Krebs, Laskai - Israeli, Matiunina (izraeli, ukrán) 0:3

Csapatverseny

Magyarország 11. hely (3 győzelem, 5 vereség)