Hosszú, közel két hónapos szünet után Nyíregyházán folytatódtak a régiós MDL küzdelmei 28 indulóval, köztük hat diósgyőri dartsossal. A nyolc csoportban zajló selejtezőt ötven százalékos arányban vették sikerrel játékosaink, akik közül Kulifai Gergely, Kürti Áron és Tóth Zoltán búcsúzott és a 17. helyen zárt.

A 16 fős főtáblán a felső ágon Bárány Péter és Lövei Milán is magabiztosan nyerte első mérkőzését, és lépett a negyeddöntőbe, ahol egymással kellett megküzdeniük. A diósgyőri házi csatában végül öt legben utóbbi dartsosunk diadalmaskodott, és jutott tovább az elődöntőkbe, míg Bárány Péter az ötödik lett.

Az alsó ágon Bugil Ákos 4:2-es győzelemmel kezdett, majd döntő legben szerezte meg második győzelmét az egyenes kieséses szakaszban, és lépett a legjobb négy közé. A fináléba jutás sajnos azonban sem Bugilnak, sem Löveinek nem sikerült kiélezett mérkőzéseken, így mindketten bronzérmet szereztek.

A régiós ranglistán Kürti Áron megőrizte második helyét csakúgy, mint Bárány Péter a negyedik pozíciót. Lövei Milán bronzérmével feljött a hatodik helyre, míg Bugil Ákos a 10. pozícióba lépett előre. Rajtuk kívül a piros-fehérek közül André Roland és Kamenyiczki Tibor áll az országos döntőt érő helyeken.

A következő, 14. MDL fordulót augusztus 6-án rendezik majd, szintén Nyíregyházán.