Hamarosan kezdetét veszi az új asztalitenisz csapatbajnoki idény, amire a tavalyi NB I. Keleti csoport másodikja, a DVTK is gőzerővel készül. A piros-fehérekhez két rutinos, és nagy nemzetközi tapasztalattal rendelkező játékos is csatlakozott Székelyudvarhelyről a 1991-es születésű svéd Sebastian Loso, és az 1984-es erdélyi György Szilárd személyében.

- Viszonylag későn tudtunk bekapcsolódni az átigazolási időszakba, amikor már nehéz játékosokat találni - kezdte András Miklós, szakosztályvezető. Németh János távozott tőlünk, viszont sikerült találnunk a piacon más magyar csapatok segítségével két olyan játékost, akikkel igazán erősödött a csapatunk. Sebastian Loso svéd játékos, korábban nagyon jó játékosokat vert meg és a világranglista 40-je ellen is majdnem győzött, míg az erdélyi magyar György Szilárd is jó játékerőt képvisel. Mindketten Székelyudvarhelyen játszottak az elmúlt évben, ahol jövőre is asztalhoz fognak állni, méghozzá a BL csoportkörben, párhuzamosan a DVTK mérkőzéseivel. Mindketten támadó stílusú játékosok, Szilárd agresszívabb, aki korábban játszott már Svájcban is, míg Sebastian kicsit puhább és furcsa játékot játszik, de nagyon eredményesen. Ők ketten biztosan hozzá tudnak tenni majd a csapat teljesítményéhez.

A diósgyőriekhez érkező két játékosnak nem lesz idegen a hazai közeg, hiszen György már játszott korábban Magyarországon, míg Loso is rendelkezik magyar gyökerekkel, hiszen nagypapája 1956-ig élt az országban. Ők ketten csatlakoznak tehát Kővári Balázshoz és az ifjúsági Eb-n remeklő Krebs Leventéhez, akikkel kiegészülve szállhatnak majd harcba a minél jobb eredményekért.

A DVTK a tavalyi évben a második helyen zárt az NB I. Keleti csoportjában és minden előzetes várakozás szerint készülhet a helybetöltőre az Extraligába jutásért, ám egyelőre a lebonyolítás még nem ismert.

- Ezzel a négyessel az NB I-ben a biztos első hely lenne a cél, de mi először a helybetöltőre, majd az Extraligára készülünk - folytatta a szakvezető. - Ha sikerül feljutnunk a két kiadó hely valamelyikére a legmagasabb osztályba, akkor ezzel a csapattal a stabil bentmaradás elérhető. Az NB III-as együttesünk is a második lett tavaly, velük, ha nyílik lehetőség szeretnénk egy osztállyal feljebb indulni, amire megvan az esély. Ha ez sikerül az NB II-ben nagyon erős csapatunk lehet Bari Csaba, Pados Zoltán, Boros Zoltán, Tóth Zsolt és Doros Szilárd részvételével.