Ezúttal 22 indulóval négy csoportban vette kezdetét az aktuális régiós MDL forduló, ahonnan öt diósgyőri játékos továbbjutott, ám Kulifai Gergelynek és Torockói Ádámnak sajnos nem sikerült felkerülnie a 16 fős főtáblára.

Az egyenes kieséses szakasz első körében Bugil Ákos szoros, hat leges csatában kapott ki, míg Tóth Zoltán és André Roland is 4:1 arányban szenvedett vereséget, és zártak a 9. helyen. A legjobb négy közé kerülésért első fordulós sima győzelme után Lövei Milán nem bírt Bosnyákkal a hazaiak dartsosával, és öt legben kiesett, amivel az ötödik lett.

Kürti Áronnak nehezen indult a torna, hiszen csak jobb leg különbséggel jutott főtáblára, ám ott két hatalmas csatát megnyerve az elődöntőig is eljutott. A tavalyi régiós ranglista másodikja az első körben döntő legben őrizte meg higgadtságát, míg a legjobb nyolc között 4:2-re nyert. A fináléba kerülésért vívott meccsén is közel volt a győzelemhez a diósgyőriek játékosa, ám ezúttal ő maradt alul 3:3-as állás után, így bronzérmet szerzett. 

Szezonbeli nyolcadik dobogójával Kürti Áron megerősítette második helyét a régiós ranglistán, ahol Bárány Péter hiányzása miatt egy helyet hátra csúszott az ötödik pozícióba közvetlenül Lövei Milán elé, aki mögött Bugil Ákos, André Roland és Kamenyiczki Tibor is ott van az országos döntős helyeken.

A következő régiós MD fordulót több mint egy hónap múlva, szeptember 14-én rendezik majd, Debrecenben az Aranybikák otthonában.