Csütörtöktők vasárnapig Budapesten csaptak össze egymással Magyarország legjobb díjugratói, köztük a DVTK lovasai is, a 2011-ben életre hívott Grand Prix sorozat idei záró állomásán.

A piros-fehérek nyitónapja bronzosra sikerült, ugyanis előbb Ifj. Szuhai Gyula és Török Sándor zárt holtversenyben a harmadik helyen az 5 éves lovak versenyében, majd Szuhai Péter állhatott fel a dobogó alsó fokára a 130 cm-es nyílt kategória küzdelmében.

Pénteken, a 115 cm-en rendezett 5 éves lovak versenyében már kettős diósgyőri győzelem született Szuhai Rodrigo és Ifj. Szuhai Gyula révén, akik közül utóbbi a 140 cm-es Grand Prix kvalifikáció versenyében sem talált legyőzőre. A DVTK negyedik érmét a második napon Szuhai Péter szerezte a 130 cm-es U25-ös GP kvalijában, ahol bronzérmet akasztottak a nyakába.

Szombaton a verseny legrangosabb számában taroltak a piros-fehérek díjugratói. Az első hét helyezett közt öt diósgyőri lovas foglalt helyet a szám után, akik közül Ifj. Szuhai Gyula a második-, testvére Szuhai Rodrigo pedig a harmadik helyet szerezte meg, míg Vándor Zsófia két lovával is az élmezőnyben zárt, ahol Szuhai Gyula a hatodik lett.

A zárónapon Ifj. Szuhai Gyula szerezte meg a DVTK tizedik, egyben legfényesebb érmét a rangos versenyről Perthy Jackson nyergében. A diósgyőriek díjugrató Európa-bajnoka a két millió forint összdíjazású Grand Prix döntőben zárt hibátlanul, majd az összevetésben is ő maradt csak tökéletes, amivel begyűjtötte a végső győzelmet a 150 cm-es számban. A DVTK indulói közül Vándor Zsófia zárt még két lovával az első tízben a verseny csúcspontjának számító eseményen.

Grand Prix 3. forduló - Nemzeti Lovarda

Csütörtök

110cm 5 éves lovak

Ifj. Szuhai Gyula 3. hely

Török Sándor 3. hely

120cm nyitott 

Szuhai Péter 5. hely

130cm nyitott

Szuhai Péter 3. hely

Péntek

115cm 5 éves lovak

Szuhai Rodrigo 1. hely

Ifj. Szuhai Gyula 2. hely

130cm GOLDHORSE U25 GP KVALIFIKÁCIÓ

Szuhai Péter 3. hely

140cm GP KVALIFIKÁCIÓ

Ifj. Szuhai Gyula 1. hely

Szombat

115cm 5 ÉVES LOVAK GP

Ifj. Szuhai Gyula 4. hely

135cm GOLDHORSE U25 GP KVALIFIKÁCIÓ

Szuhai Péter 6. hely

135cm GOLDHORSE U25 GP KVALIFIKÁCIÓ fiatal lovas

Lukács Loren 5. hely

145cm GP KVALIFIKÁCIÓ

Ifj. Szuhai Gyula 2. hely

Szuhai Rodrigo 3. hely

Vándor Zsófia 5. és 7. hely

Szuhai Gyula 6. hely

Vasárnap

125cm nyitott

Vándor Zsófia 6. hely

135cm GOLDHORSE U25 GP

Lukács Loren 4. hely

150cm Grand Prix

Ifj. Szuhai Gyula 1. hely

Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu