A felnőtt korosztály magyar bajnokságának versenye vadász elbírálásban vette kezdetét a csütörtöki nyitónapon. Az egyedüli nulla hibapontos teljesítményt, azaz az első helyet a DVTK kiválósága, a még mindig csak 15 éves Ifj. Szuhai Gyula szerezte meg Perthy Jackson nyergében. A piros-fehérek további lovasai közül a 140 cm-es elődöntőben Vándor Zsófia a harmadik-, Szuhai Rodrigo a hatodik-, míg Szuhai Gyula a 12. helyet szerezte meg.

Az országos bajnokság második napján a felnőtt egyéni verseny középdöntőjét és csapatversenyét rendezték meg. A villanyfényes kétfordulós 145 cm-es számban végül az országos szinten is egyedülállóan erős DVTK bizonyult a legjobbnak Vándor Zsófia, Szuhai Rodrigo, Ifj. Szuhai Gyula és Szuhai Gyula összeállításban. A diósgyőriek ezzel megszerezték a hétvége első érmét és a magyar bajnoki címet is a csapatversenyben.

Egy nap szünet után, vasárnap folytatódott a felnőttek versenye a 155 centiméteres fináléval. A korábbi magyar bajnok diósgyőri lovas, Vándor Zsófia teljesített a legjobban a piros-fehérek közül, aki Quintus nyergében egészen a bronzérmig lovagolt. Szuhai Gyula Lawisangossal a negyedik helyet szerezte meg, míg Ifj. Szuhai Gyula is az első hat között zárt, az ötödik pozícióban. A fiatal diósgyőri díjugrató Szuhai Rodrigo szintén a mezőny első felében végzett, a hetedik helyen.

Az utánpótlás kategóriákban Lukács Loren (Edward Z) az ötödik lett a fiatal lovasoknál, míg Kisgergely Kata (Bizar VDL) a hatodik helyet szerezte meg az ifjúsági kategóriában.

FIAT Díjugrató Országos Bajnokság - Szilvásvárad

Felnőtt OB

Vándor Zsófia 3. hely

Szuhai Gyula 4. hely

Ifj. Szuhai Gyula 5. hely

Szuhai Rodrigo 7. hely

Fiatal lovas OB

Lukács Loren 5. hely

Ifjúsági OB

Kisgergely Kata 6. hely

Felnőtt csapat OB

DVTK 1. hely

Fotó: Császár Fotó