Nem sok ideje volt a pihenésre a DVTK kétszeres U20-as vb bronzérmesének Tóth Annának, aki két nappal a budapesti C kategóriás versenye után már Németországban, Berlinben állt rajthoz. Az ISTAF ezüst kategóriás megmérettetésen piros-fehér atlétánk a világcsúcstartó Tobi Amusant is magába foglaló erős nemzetközi mezőnyben végül a hetedik helyen ért célba, 13.43-as időeredménnyel.

A németországi egynapos után újabb nemzetközi megmérettetés következhetett hazai pályán. A pápai Bronze Touron Tóth Anna magabiztos futással a második helyen szelte át a célvonalat 13.54-el, többek között Kerekes Grétát is megelőzve, míg Bacsa Fanni a hetedik lett 14.43-al.

- A pápai és a budapesti bronzverseny előre be volt tervezve, de a berlini teljesen váratlan volt, viszont úgy gondoltam, hogy élni kell a lehetőséggel - kezdte Tóth Anna. - A szezon végen most már sajnos nem tudtam olyan jó időket futni, mint pár hónappal ezelőtt, de itt már inkább a pontok, és a helyezések a fontosak. A két hazai második helynek örülök, a berlini hetedik helynél pedig a világcsúcstartóval futhattam, ami nagyon megtisztelő, és tapasztalatszerzés szempontjából is kiváló volt. Még bele kell rázódnom ezekbe a külföldi utazós versenyekbe, ez volt az első alkalom, hogy egy ilyen magas rangúra egyedül utaztam. A három versennyel egymás után egyébként két naponta futottam, ami teljesen más a korábbiakhoz képest. Összességében viszont elégedett vagyok, a szezon végére nagyon jók ezek az eredmények, és nem utolsó sorban jó kvalifikációs pontok a 2023-as vb-re nézve.

ISTAF Silver Tour - Berlin

Női 100 méteres gátfutás

Tóth Anna 7. hely (13.43)

Hungarian GP Series - Pápa

Női 100 méteres gátfutás

Tóth Anna 2. hely (13.54)

Bacsa Fanni 7. hely (14.43)