A DVTK kosárlabda szakosztályának története során először képviseli két játékos is a klubot világbajnokságon.

Darcee Garbin-ról, a DVTK - HUN-Therm újdonsült ausztrál légiósáról eddig is tudni lehetett, hogy meghívót kapott a 2022-es kosárlabda világbajnokságon házigazdaként szereplő ausztrál válogatottba, a héten pedig Puerto Rico nemzeti csapata is jelezte: számít a kerethez frissen csatlakozó Arella Guirantes játékára a világbajnokságon. Az irányító a csütörtöki, BKGSE Szigetszentmiklós elleni felkészülési mérkőzésen még pályára lép, de a Szekszárdon megrendezésre kerülő Sió Kupára már nem utazik a csapattal, helyette a világbajnokságra készülő kerethez csatlakozik. Ez azt jelenti, hogy a DVTK - HUN-Therm mindkét újonnan igazolt légiósa kihagyja a 2022/2023-as bajnoki szezon első fordulóit.

 A 2022-es női kosárlabda világbajnokságnak idén Ausztrália ad otthont, a torna hivatalosan szeptember 22. és október 1. között tart. Arella Guirantes és a puerto ricói válogatott az A csoportba került Belgium, Kína, Bosznia-Hercegovina, Dél-Korea és az Egyesült Államok mellé. Darcee Garbin és az ausztrál válogatott pedig a B csoportban küzd majd meg Franciaország, Szerbia, Japán, Mali és Kanada ellen. A csoportkörből a legjobb nyolc csapat továbbjut az egyenes kieséses szakaszba, a többi válogatott számára véget ér a torna, ugyanis 9.-12. helyosztó mérkőzéseket nem rendeznek.

Völgyi Péter így értékelte a híreket:
- Nagyon nagy dolog, ha valaki a saját országát egy világbajnokságon képviselheti. Büszkék vagyunk arra, hogy a keretből két játékost is ez a megtiszteltetés ért, erre korábban még nem volt példa a klub történetében. Természetesen ez jelentősen átalakítja a felkészülésünket, hiszen a két új légiósunkra október elejéig egyáltalán nem számíthatunk majd, Darcee pedig a teljes közös felkészülést kihagyja. Nehezebb lesz így a bajnoki rajt, de biztos vagyok benne, hogy a lányok a legjobb tudásukat fogják nyújtani. Darceenak és Arellának egyaránt nagyon sikeres és sérülésmentes világbajnoki szereplést kívánunk!