A felnőtt férfiak versenyében Szundi Attila gyűjtötte be a bajnoki címet, míg Tamás Tibor a dobogó harmadik fokára állhatott fel, ami azért is számít kiemelendőnek, hiszen mindkét diósgyőri versenyző már szenior korú.

A felnőtt nőknél a diósgyőri Tamás Bianka az örök rivális, Hangya SE-s dr. Füzy Annától három perc hátrányt összeszedve a bajnoki dobogó második fokára állhatott fel. Kiváló sportolónkra hamarosan újabb megmérettetés vár, hiszen szeptember közepén a Bulgáriában megrendezésre kerülő U23-as világbajnokságon képviseli Magyarországot és a DVTK-t.

Az utánpótlás korú DVTK-s fiúk két kategóriában is értékes bajnoki pontokat gyűjtöttek. A juniorok mezőnyében Tamás Bence bajnoki címet, Kapusztik Máté Márk ezüstérmet, míg Kapusztik Dániel bronzot szerezett. Az ifjúságiaknál Szabó Mátyás a második, Demeter Botond pedig a negyedik helyen végzett. A piros-fehérek nyolcadik érmét a szenior nőknél Kardos Tímea szerezte, aki a dobogó harmadik fokára küzdötte fel magát.

A bajnoki pontok gyűjtése szeptember végén Bükkszentkereszten folytatódik, ahol a hazai rendezésű Hosszútávú Országos Bajnokságon vesznek részt a Diósgyőriek.

Tájkerékpáros Pontbegyűjtő Egyéni Országos Bajnokság*

N21E

Tamás Bianka 2. hely     

N40

Kardos Tímea 3. hely

F21E

Szundi Attila 1. hely

Tamás Tibor 3. hely                       

F18-20E

Tamás Bence 1. hely                     

Kapusztik Máté Márk 2. hely

Kapusztik Dániel 3. hely               

F15-17E

Szabó Mátyás 2. hely

Demeter Botond 4. hely

*Dobogós és pontszerző eredmények