Összefoglaló 2022. szeptember 25., vasárnap

Szigetszentmiklós - DVTK HUN-Therm 63-78

A Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoportjának 1. fordulójában a BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós otthonában lépett pályára a DVTK HUN-Therm együttese. Az első negyed ugyan még kiegyenlített játékot hozott, de aztán folyamatosan elhúztak ellenfelüktől a piros-fehérek, és közel húszpontos előnyt kovácsoltak maguknak az első félidő végére. A DVTK a fordulás után kissé kiengedett, de a győzelme (63-78) egy pillanatra sem forgott veszélyben.

Szigetszentmiklós - DVTK HUN-Therm 63-78


Gól nélküli első perc végén Aho Nina szerezte meg a találkozó első kosarát, melyre az ellentámadásból rögtön egy triplával válaszolt a hazai csapat Perez révén. Ha egy üzlet beindul alapon az amerikai játékos újabb távolit szórt, amelyre Kányási reagált hasonló dobással, majd Green duplái közt Kovács is betalált (8-9). A vendéglátók szívósan tartották magukat a következő percekben is, hol egyik, hol a másik csapat vezetett, így két és fél perccel a negyed vége előtt Völgyi Péter kért időt (16-18). Hiába az eligazítás, Zsámár rámolt be egy újabb hárompontost, amelyre Bernáth Réka válaszolt szintén a hárompontos vonalon kívülről. Kisvártatva Kányási növelte a piros-fehérek előnyét kialakítva ezzel egyúttal az első játékrész eredményét is (19-23).

Egy remek labdaszerzést követően Aho Nina hozta kihagyhatatlan helyzetbe Bernáthot, aki nem is hibázta el a palánk alóliját, majd Vári és Jovanovic vágtak be egy-egy triplát (22-28). Green kettsét követően ismét nem figyeltek eléggé a vendégek Perezre, aki a harmadik hármasát is értékesítette. A DVTK rálépett a gázpedálra előbb Bacsó középtávolról, majd Kányási távolról szerzett csont nélküli kosarat. amikor pedig Jovanović is pontokkal fejezte be a betörését, Gedei Tibor a hazaiak vezetőedzője kénytelen volt időt kérni (25-37). A 17. percben az ex-diósgyőri Katona Szidónia hármasával folytatódott a játék, és Jones kosara se volt éppen csúnya a túloldalon azonban Bernáth villogott, míg Kiss Angi a büntetőit értékesítette hibátlanul (30-46). Az első félidő végére Milica Jovanović tett pontot, pontosabban mindjárt hármat, ami azt jelentette, hogy a DVTK játékosai kényelmes előnnyel vonulhattak az öltözőbe (30-49).

Kicsit kényelmesen kezdte a második félidőt a vendégcsapat, amit ki is használtak a szigetszentmiklósiak, még jó, hogy Jovanović is rákapcsolt. A montenegrói ász előbb a büntetőit dobta be, majd egy laza hárompontost hintett a gyűrűbe (37-54). Milica közelről folytatta a pontgyártást, majd Kányási szerzett labdát és fejezte be ziccerrel az akciót. Miután Jovanović újfent eredményes volt, a negyed felénél jött is a törvényszerű hazai timeout (37-60). Az eligazítás kétségkívül jót tett a sárga mezeseknek, akik a következő percekben Aldazabal vezérletével összekapták magukat és szorosabbá tették az eredményt. Jól jöttek Kiss A. büntetői, így szebb képet mutatott az eredményjelző, a játékrészt azonban a vendéglátók nyerték meg (47-64).

Nehezen született meg a záró felvonás első találata, több mint két perc elteltével aldazabal dobta be az egyik büntetőjét, majd Katona volt eredményes, Völgyi Péter jobbnak látta, ha gyorsan időt kér (50-64). A folytatásban Katona hármasára Bernáth válaszolt hasonló dobással, így a különbség nem változott. A DVTK 92-ese remek napot fogott ki, újabb duplája után időt kért a BKG (53-69). Jones tripla, majd Green-dupla következett. Aldazabal négy büntetőjével csalta a távolságot a hazai gárda, és még három perc volt hátra a találkozóból (60-71). A céljához Bernáth Réka hárompontosával egyre közelebb került a DVTK, majd Jovanović gyors egymásutánban szerzett két közelijével el is varrta a szálakat. A BKG ugyan még kozmetikázta a különbséget, összességében megérdemelten győzött a DVTK HUN-Therm (63-78).

Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport, 1. forduló

BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós - DVTK HUN-Therm 63-78 (19-23, 11-26, 17-15, 16-14)

Szigetszentmiklós, Szigetszentmiklós Városi Sportcsarnok, 150 néző. Játékvezetők: Cziffra Csaba Zsolt, Frányó Péter, Szilágyi Bálint.
Szigetszentmiklós: Perez 11/9, Zsámár 6/6, Kovács V. 4, Katona 10/6, Jones 11/6. Csere: Vári 9/6, Szabó D. 3/3, Takács, Aldazabal 9. Vezetőedző: Gedei Tibor.
DVTK: Bacsó 2, Aho N. 2, Kányási 12/6, Jovanović 23/9, Green 10. Csere: Bernáth 20/12, Kiss A. 4, Oláh 5/3, Aho T. Vezetőedző: Völgyi Péter.

A mérkőzés részletes statisztikája ide kattintva böngészhető.


Edzői értékelések

Völgyi Péter: Az első félidőben nagyon jól és agresszívan védekeztünk. A második negyedben megvoltak azok a szerzett labdák, amivel sikeresen eldöntöttük a mérkőzést. A folytatásban viszont innen nem tudtunk továbblépni, az ellenfél zónavédekezése ellen nem találtuk a ritmusunkat. Összességében örülök neki, hogy az első mérkőzésünkön idegenben magabiztosan tudtunk nyerni.