Arella Guirantes

Az A-csoport utolsó két fordulójában az Arella Guirantest soraiban tudó puerto ricói válogatott Kína és Dél-Korea ellen lépett pályára. Az előzetesen esélyesebbnek vélt kínai csapat hozta a papírformát, és 95-60 arányú győzelmet aratott - Guirantes 19 perc játékidő alatt 12 pontot, 2 lepattanót és egy asszisztot jegyzett .

Összefoglaló:

A csoportkör záró fordulójában Puerto Rico és Dél-Korea ki-ki meccset vívhattak a továbbjutásért. A diósgyőri irányító vezetésével végül 92-73-as győzelmet aratott Puerto Rico, így ők lesznek ott a negyeddöntőben. Guirantes 35 percet töltött a pályán, 18 pontja mellé 5 lepattanót szerzett és adott 5 asszisztot is. Puerto Rico Kanada ellen lép küzd majd meg az elődöntőbe kerülésért.

Összefoglaló:

A DVTK HUN-Therm új légiósa a csoportkör során 18 pontot, 6.4 lepattanót és 3.6 asszisztot átlagolt, jelenleg ő a legtöbb pontot szerzett játékos az idei VIlágbajnokságon, továbbá az A csoport MVPjének is megválasztották.

Arella Guirantes legjobb pillanatai a csoportkörből:

Darcee Garbin

Az ausztrál válogatott hatalmas csatában, 72-75 arányban felülmúlta Kanadát a továbbjutás szempontjából sorsdöntő mérkőzésen. A DVTK HUN-Therm játékosa, Darcee Garbin 10 percet játszott, 8 pontig és 1 asszisztig jutott.

Összefoglaló:

A B-csoport zárásaként az ausztrálok Japán ellen léptek pályára, amin magabiztos, 71-54 arányú győzelmet aratott a világbajnoki házigazda. Garbinnak ezen a találkozón is 10 perc játékidő jutott, ezúttal 5 ponttal és 2 lepattanóval segítette csapatát. Az ausztrál válogatott Belgium ellen vív meg a legjobb négy közé jutásért.

Összefoglaló: