A DVTK Medicalban 29 nevezővel, 8 csoportban vette kezdetét a 17. felvonása a régiós MDL versenynek, ahonnan kilenc hazai dartsos is fel tudott jutni a 16-os főtáblára, míg Varga Gergely, Szűcs Zoltán, Lévay Máté, Bugil Ákos és André Roland a 17. helyet szerezték meg.

Az egyenes kieséses szakasz első körében Tóth Zoltán, Vadnai Péter József, Kulifai Gergely és Kristof Szabolcs sem tudott győzni, utóbbi hármuk csapattársuk ellen, így mind a négyen a 9. helyen zártak. A negyeddöntőkben még öt piros-fehér dartsos is versenyben volt, akik közül Lövei Milán döntő szettben kapott ki Sviderszki Dávidtól, Kamenyiczki Tibor öt legben-, Váradi Roland 4:2 arányban-, míg Kürti Áron döntő leges csatában maradt alul, amivel az ötödik helyet szerezték meg. Sviderszki Dávid az elődöntőben már nem bírt a későbbi győztessel, ám így is bronzérmet ünnepelhetett a hazai Magyar Darts Liga fordulón, amivel először zárt a dobogón a 2022-es szezonban.

A régiós, Kelet-Magyarországi ranglistán Kürti Áron őrzi második helyét, csakúgy mint Lövei Milán a bronzérmes pozíciót, míg Bugil Ákos és Bárány Péter továbbra is országos döntős helyen áll.

A következő, utolsó előtti régiós MDL fordulót október 20-án a DEAC otthonában rendezik majd, amit követően október 26-án zárul a Kelet-Magyarországi küzdelem a 20. fordulóval.