A mérkőzést a szokásos nagy lendülettel kezdte a DVTK, sorra dolgozták ki a helyzeteiket, de csak egy Dansereau kapufáig jutottak a 7. percben. Három perc múlva már vezettek a hazaiak: emberelőnyben egy kék vonalas lövésbe Miskolczi szúrt bele, és a pakk védhetetlenül vágódott a hálóba (1-0). Nagy fölényben játszottak a hazaiak, a Csíkszereda csak ritkán jutott el a miskolci kapuig.

A szünetben a DVTK és a Decathlon áruház egy pingpong asztalt adományozott a tornanádaskai Hollandház Különleges Lakásotthon gyermekeinek.

Galanisz duplázott

A második harmad hazai góllal kezdődött: 25 másodperc elteltével – emberelőnyben – Galanisz lőtt bombagólt a harmad közepéről (2-0). Az 5. percben Dansereau és Galanisz bolondította meg a csíki védőket, és végül az utóbbi mattolta gyönyörű mozdulattal Peksat (3-0). Egy perc elteltével Sagert kék vonalas lövése vágódott a kapuba (4-0). A Csíkszereda jóformán csak emberelőnyben tudott helyzetet kialakítani, egy ilyennél a 9. percben Péter szúrt bele egy lövésbe, és a pakk a hálóban kötött ki (4-1). A 17. percben kettős előnybe kerültek a piros-fehérek, sőt rövid időn belül öt(!) csíki játékos ült a büntetőpadon. Fél perccel a vége előtt egy gyönyörű támadás végén Dansereau varrta fel a korongot a felső sarokba (5-1).

A második szünetben a szurkolók Mikulása – aki a meccs előtt csaknem száz gyermeknek szerzett örömet ajándékcsomagjával - a játékosok gyermekeit is meglepte.

Emberhátrányból is ment

A harmadik harmad 5. percében Sagert egy kipattanó korongot nagyon éles szögből vágott a kapuba (6-1). Kevés izgalom jutott osztályrészül ezután a szurkolóknak, akik még egy diósgyőri gólnak örülhettek. Szűk egy perccel a vége előtt emberhátrányban Szilágyi volt nagyon harcos, korongot szerzett, amelyet aztán közelről jutatott a hálóba (7-1).

DVTK Jegesmedvék - HSC Csíkszereda 7-1 (1-0, 4-1, 2-0)

Miskolci jégcsarnok 1100 néző. Játékvezető: Sós, Németh, Pálkövi, Soltész

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Sagert, Hajós, Galanisz, Somogyi, Popovics, Pavuk, Szilágyi, Láda B., Ritó, Tóth, Győrfy, Dansereau, Leppanen, Vojtkó, Miskolczi, Booras, Cseter, Gyenes(k). Edző: Mayer Péter.
HSC Csíkszereda: Peksa – Koniaev, Mahdzeyeu, Kropotin, Péter, Geréb, Orbán, Antal, Molnár, Dyadyushko, Mironov, Papp, Okos, Khafizov, Sofron, Bednár, Gecse, Rokaly, Onodi(k). Edző: Geréb István.

Gól: Miskolczi, Galanisz(2), Sagert(2), Dansereau, Szilágyi ill., Péter
Kiállítás: 12 perc illetve 22 perc (+20 perc csapatbüntetés)

Mayer Péter: - Rendkívül alacsony színvonalú, lassú és nem túl érdekes mérkőzést játszottunk ma este, amely meg sem közelítette a tegnapi nívóját. Nagyon sajnálom a Csíkszeredát, hogy időről-időre ilyen helyzetbe kerülnek. Természetesen örülök a győzelemnek, de ettől nagyobb kihívást érdemelne mindkét csapat.
Geréb István: - Az első két sorunk otthon maradt, és most leginkább annak örültünk, hogy megfelelő létszámban ki tudtunk állni. Nagyon nehezményezzük a bírói tevékenységet, amely megítélésünk szerint részlehajló volt ma. Ez nem az első eset ebben a szezonban, ezért ezt írásban is közölni fogjuk a szövetséggel. Nem arról van szó, hogy megnyertük volna a mérkőzést, hanem sokkal tisztességesebb helytállást tudtunk volna produkálni. Egyúttal gratulálok a hazaiaknak, mert övék a liga legjobb csapata.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!