- Milyen formában érzed magad, hogy sikerült a felkészülés a vb-re?

- A felkeszülés hosszú volt. Japánban kezdtük augusztusban, ahol két hetet töltöttünk és 120 küzdelemmel a hátam mögött tértem haza. Utána egy felkészülési versenyen indultam, ahol ötödik lettem. Bár itt nem számított az eredmény, de amit ott mutattam az bíztatónak tűnt a vb-re való tekintettel. A verseny után egy három napos táborban készülhettem minőségi küzdelmekkel. Az utolsó két hétben azonban sajnos beteg lettem, pont a legfontosabb időszakban. Bár elmentem a központi edzőtáborba, de mindkétszer haza kellett jönnöm a betegség miatt, így igen rosszkor jött a kényszerpihenő, a legfontosabb két hétben.

- Mi a célod így Taskentben, mivel lennél elégedett?

- Ezek után azt a célt tűztem ki, hogy úgy küzdjek, mint a felkészülési versenyen, egy kicsit türelmesebben, és akkor bármi lehet.

- Milyen mezőny várható és, hogy néz ki a pontozás az olimpia kvalifikáció szempontjából, mennyire értékes pontok az itt megszerezhetők?

- A mezőny elég erős, 45 nevező van. Mivel ez egy kvalifikációs verseny 2000 pont jár az elsőnek, így például két győztes meccsel is nagyon sokat lehet már szerezni, ami a későbbiekben is sokat számíthat.

Judo világbajnokság - Tashkent

70 kilogramm - október 10 (hétfő)

Gercsák Szabina