A 17 esztendős Somogyi Diána most már stabil tagja az NB I.-ben szereplő felnőtt csapatnak, emellett pedig az U19-es együttesben is több mérkőzésen pályára lépett. Dia egy hónappal ezelőtt a korosztályos magyar válogatottban is szerepelt, a szerbek elleni összecsapáson ölthette magára a címeres szerelést. 

- Jól kezdtem ezt az évet, és nagyon örültem neki, hogy ezt a klubnál is észrevették. Boldog vagyok, hogy profi szerződést kaptam, ami természetesen még nagyobb motivációt jelent számomra - fogalmazott Somogyi Diána. - Természetesen szeretnék minél több alkalommal pályára lépni az NB I.-es csapatban, és a válogatottban is. 

Komlós Lilla már gólt is szerzett az élvonalbeli DVTK-ban, a Kelen SC elleni idegenbeli mérkőzésen vette be az ellenfél hálóját. A rendkívül fiatal, 19 éves védő a jövőben is igyekszik meghálálni a bizalmat. 

- Nagyon örülök annak, hogy sikerült az elmúlt időszakban megfelelnem. Természetesen tudom, hogy van még hova fejlődnöm, éppen ezért a jövőben is keményen fogok dolgozni - tette hozzá Komlós Lilla. - Nagy különbség van az LU19-es és a felnőtt csapat között, amit természetesen még nekem is szokni kell. A nagyoknál gyorsabb a labdajáratás, több a pressing, és keményebbnek kell lenni ahhoz,  hogy érvényesüljek. Sokat fejlődtem, gyorsultam, labdakezelésben is előreléptem, és mentálisan is erősebbnek érzem magam. 

Fogarasi Zoltán, a DVTK Labdarúgó Sportakadémia igazgatója kiemelte, hogy a leány játékosok esetében a profi szerződés kapcsán megelőlegezett bizalomról beszélhetünk. 

- A fiúk mellett a női szakágban is azért dolgozunk, hogy egyre több tehetséget adjunk a felnőtt csapatunknak, a korosztályos válogatottaknak és természetesen a magyar labdarúgásnak - folytatta Fogarasi Zoltán. - Komlós Lilla és Somogyi Dia erre jó példa lehet, hiszen a korosztályuk mellett mindketten bemutatkoztak már az élvonalban is. Garantálni nem lehet ugyan, de bízom benne, hogy mindketten megállják a helyüket ebben a versenyben. A hölgyek esetében 2021 nyarán kaptuk meg a kiemelt akadémiai státuszt, ami lehetőséget adott arra, hogy a képzési színvonal magasabb szintre kerülhessen. Ennek is köszönhető, hogy egyre több fiatalt sikerül a klub számára megtartanunk és a szakmai koncepciónknak megfelelően több játékost tudunk feláramoltatni a női első csapat keretébe a minél több játéklehetőség reményében.

Komlós Lilla névjegy

Születési idő: 2003.10.10 (19 éves)
Születési hely: Debrecen
Posztja: védő
Csapatai: Diósgyőri VTK NB I. női, Diósgyőri VTK LU19

 

 

 

 

Somogyi Dia névjegy

Születési idő: 2005. szeptember 8., (17 éves)
Születési hely: Debrecen
Posztja: védő
Csapatai: Diósgyőri VTK NB I., Diósgyőri VTK LU19