- Az elmúlt hónapok rendkívül sikeresek voltak: mi áll a siker hátterében?
- Először is azzal kezdem, hogy szeretném megköszönni szurkolóink fantasztikus biztatását, akik segítségével a klub, a csapat az elmúlt időszakban a Magyar Kupa csodaszámba menő elnyerésével és most az Euroliga szereplés kiharcolásával is bizonyított – kezdte Szabó Tamás, a DVTK főtitkára. - Visszatérve a konkrét kérdésre: a siker elsődleges oka véleményem szerint, hogy Völgyi Péter személyében szerencsésen megtaláltuk azt a szakembert, aki hosszú távon is garanciát jelent a szakmai munka kiemelkedő színvonalára, valamint az, hogy a lányok igazán összetartó, nagybetűs csapatot alkotnak. Az sem mellékes, hogy új otthonunk, az ultramodern DVTK Aréna világszínvonalú szolgáltatásokat, meccsélményt biztosít a szurkolóink számára és a szponzorok üzeneteit is kiválóan el tudjuk juttatni a célcsoporthoz. Mindezek miatt szerencsére a nézőszám is folyamatosan növekszik, bízom benne, hogy az Euroliga mérkőzéseken - amikor igazi világsztárok, olimpiai bajnokok látogatnak majd hozzánk ellenfélként - a 2000 fő feletti átlagnézőszám is meglehet, ami egészen kiemelkedőnek számítana Magyarországon és garantálná a fantasztikus hangulatot. Dolgozunk azon is, hogy valamelyik magyar sportcsatorna élőben közvetítse a mérkőzéseinket.

 

- Szükség van új szponzorokra, támogatókra?
- Természetesen igen! A következő hetekben intenzív kampányt indítunk annak érdekében, hogy megtaláljuk az új együttműködő partnereinket, akár a város, a megye azon legnagyobb vállalatai között, akik jelenleg még semmilyen formában sem támogatják a miskolci, diósgyőri sportéletet. Szeretném leszögezni, hogy ahogyan túlságosan nagy, ugyanúgy túlságosan kicsi szponzor sem létezik, mindenkire szükségünk van és mindenkinek megtaláljuk az anyagi lehetőségeihez igazodó, értékarányos és értékes ellenszolgáltatásokat. Kérem azokat, akik úgy érzik, hogy a kosárlabda szakosztály az elért eredményeknek köszönhetően méltó a támogatásukra, hogy keressenek meg akár engem, akár munkatársaimat.

- Az Euroliga a WNBA mellett a világ legerősebb, legmagasabb színvonalú versenysorozata. Milyen elvárásokkal, reményekkel indul neki a csapat ennek a minimum 14 mérkőzésből álló erőltetett menetnek?
- Elsődleges elvárás, hogy legalább hazai pályán, fanatikus szurkolóink előtt mindenkinek méltó ellenfelei legyünk. Ha ez sikerül az első történelmi Euroliga szezonunkban, akkor úgy gondolom mindenki maradéktalanul elégedett lesz. Kérem szurkolóinkat, hogy a várhatóan nagy érdeklődés miatt, ha tehetik vásárolják meg az Euroliga mellett a bajnokság összes mérkőzésére is érvényes rendkívül kedvezményes árú bérletet, és legyenek ott minden alkalommal, amikor a sikercsapatunk pályára lép a DVTK Arénában! Felejthetetlen hónapok következnek minden kosárlabda rajongó számára!

 

- Folytassuk egy kis visszatekintéssel. 2007-ben csődbe ment a legendás DKSK, és ezzel Miskolc eltűnt a sportág első vonalából. Hogyan jutottunk el innen odáig, hogy 15 évvel később sikerült bekerülni a kosárlabda csapatok legexkluzívabb ligájába?
- 2010-ben dr. Zsiga Marcell alpolgármester úr keresett meg azzal a szándékkal, hogy vezessük vissza a diósgyőri kosárlabdát a sportág elitjébe. Szerencsések voltunk, mivel nem teljesen a nulláról kellett indulni, hiszen a MISI SC Hölcz Péter és Fuhrmann Géza áldozatos munkájának köszönhetően életben tartotta a sportágat a DKSK megszűnése utáni években is. Innen folytattuk az építkezést.

- A 2011/2012-es első bajnokság egyfajta tanulóév volt, de később viszonylag gyorsan jöttek a sikerek is, hiszen az újjáalakulás utáni második szezonban a bajnokságban a négy közé jutottak a lányok, a Magyar Kupában pedig bronzérmet szerzetek.
- A kosárlabda szakosztály vezetésének támogatóimmal, munkatársaimmal együtt egyértelműen azzal a céllal vágtunk neki, hogy trófeákat nyerjünk, és nemzetközi szinten is számottevő csapatunk legyen. Az első évben a DKSK korábbi tartozásai miatt szinte senki nem akart hozzánk szerződni, ezért is volt nehéz az indulás, de ez gyorsan megváltozott, és ma már elmondhatjuk, hogy a DVTK olyan körülményeket, családias légkört és szakmai színvonalat biztosít a játékosoknak, ami egész Európában a párját ritkítja. Ezért is van ott a helyünk van a sportág elitjében.

- Az újjáalakulás óta eltelt egy évtizedben játszottunk bajnoki döntőket, két Magyar Kupa siker is összejött, voltak nemzetközi győzelmek is, most pedig mindannyiunk örömére ez Euroliga szereplés is megvalósul. De a bajnoki cím még mindig hiányzik. - Mi ennek az oka?
- Elsősorban az, hogy a Sopron "személyében" emberünkre akadtunk. Az általam is nagyra becsült Török Zoltán közel három évtizede építi a struktúrát és a szakmai kultúrát, ami az elmúlt szezonban Európa trónjára repítette őket, van tehát húsz év lemaradásunk, amit nem könnyű behozni. Egy ilyen kiváló és tapasztalt ellenfél ellen természetesen rendkívül nehéz sorozatban győzni, különösen úgy, hogy míg ők az önkormányzatuk kiemelkedő anyagi támogatását élvezik, addig mi például 2022-ben a mai napig egyetlen fillér támogatást sem kaptunk Miskolc város vezetésétől, ami egészen példátlan a hazai sportéletben egy Magyar Kupa győztes, nemzetközi kupaszereplő csapat esetében és óriási, szinte behozhatatlan hátrányt jelent. Természetesen mindezek ellenére az a célunk, hogy a lehető leghamarabb megszerezzük az évtizedek óta vágyott bajnoki címet: de ehhez további anyagi forrásokra, szponzorokra, támogatókra van szükségünk. A sikerhez szükséges többi összetevő már a rendelkezésünkre áll.