A rangos korosztályos nemzetközi tornán a DVTK együttese mellett további két magyar, valamint két szlovák, két cseh és egy-egy lengyel és finn gárda szerepel. A DVTK Kosárlabda Akadémia játékosai az eddig lejátszott négy találkozójukon mindegyik alkalommal győztesen hagyták el a pályát, így száz százalékos mérleggel, a tabella éléről várják a januárban esedékes második fordulót. A négynapos eseményen díjazták a csapatok legjobbjait, a DVTK KA együtteséből Fárbás Emmát látták a szakértők a legjobbnak.

2022. október 14., péntek
DVTK Akadémia–Sokol Hradec Kralove 76-66 Mérkőzés statisztika

 

2022. október 14., péntek
SBŠ Ostrava - DVTK Akadémia 30-93 Mérkőzés statisztika

2022. október 15., szombat
Zaglebie Sosnowiec - DVTK Akadémia 57-62 Mérkőzés statisztika

2022. október 16., vasárnap
DVTK Akadémia - Young Angels Kosice 68:59 Mérkőzés statisztika

 

Edzői értékelés

Vaszi Ádám: "Rengeteget adott nekünk ez a négynapos torna. Sikerült megmérkőznünk más kosárlabda kultúrák csapatai ellen, találkozhattunk számunkra eddig ismeretlen játékhelyzetekkel. Úgy gondolom egy közös tényező azonban van minden nemzet kosárlabdájában. Ez pedig nem más, mint az agresszív, kemény védekezés, amit nekünk is el kell sajátítanunk, hogy magasabb szintre léphessünk. Ennek a korosztálynak sajátossága, hogy akár mérkőzésen belül is kialakulhatnak hullámvölgyek. Ezekből nekünk sikerült leghamarabb kilábalnunk, véleményem szerint ennek is köszönhető a négy győzelmünk. Köszönöm szépen Ambrus Erzsó edzőkollégám segítségét, akinek tapasztalata nagyban közrejátszott a sikeres szereplésben.”

Játékos szemmel

Ocsenás Móna: "Úgy gondolom, hogy ez a torna nagyon jó alkalom volt arra, hogy más nemzetek, más játékstílusok ellen is kipróbálhassuk magunkat. Mivel a csapatunk most váltott korosztályt, így ezen a megmérettetésen találkoztunk először zónavédekezéssel, amihez a mérkőzésen belül kellett alkalmazkodnunk. Véleményem szerint, így elsőre is elég jól megoldottuk ellene a támadásainkat.

A szervezésről és a hangulatról csak jót tudok mondani, a csapat ebben a négy napban még összeszokott, ami a játékunk során is megmutatkozott. Nehezen indult számunkra a pécsi torna, megilletődötten kezdtük az első mérkőzést, így csak a végjátékban sikerült felülkerekednünk cseh ellenfelünkön.

Másnap, az ostravai csapat ellen működött legjobban a letámadásunk, amivel már a mérkőzés elején óriási előnyt sikerült szereznünk. A szombati napon játszottunk még egy mérkőzést, amin az ellenfél mellett a saját fáradtságunkat is le kellett küzdenünk.

Az utolsó napon, a torna zárómérkőzéseként a kassai Young Angels ellen szerepeltünk. Három mérkőzéssel a lábunkban, tudtuk, hogy nehéz összecsapás elé nézünk. Végig kiélezett találkozón, végül 9 pontos győzelmet arattunk. Ezzel a négy győzelemmel jelenleg vezetjük a tabellát.

A csapat legjobban teljesítő játékosának Fárbás Emmát választották, akinek nagy szerepe volt az utolsó mérkőzésünk megnyerésében."