Beharangozó 2022. november 2., szerda

Csütörtökön első hazai EL meccsén lép pályára a DVTK HUN-Therm

November 3-án, csütörtökön 18 órától sporttörténeti mérkőzésnek ad otthont a DVTK Aréna: a DVTK HUN-Therm - a diósgyőri kosárlabdázás történetében először - hazai pályán játszik Euroliga mérkőzést a belga Kangoeroes Mechelen csapata ellen. Bemutatjuk az ellenfelet, valamint Völgyi Péter vezetőedző mérkőzés előtti gondolatait is közzétesszük.

Csütörtökön első hazai EL meccsén lép pályára a DVTK HUN-Therm


Euroliga B csoport, 2. forduló

2022. november 3., csütörtök (Miskolc, DVTK Aréna)
18:00 DVTK HUN-Therm - Kangoeroes Mechelen

A FIBA mérkőzéseken a megafon használata nem megengedett! Kérjük szurkolóinkat, hogy a csütörtöki mérkőzéssel kezdődően a hazai Euroliga mérkőzéseken ezt a szabályt betartani szíveskedjenek!

Edzői beharangozó

Völgyi Péter: "Nagyon kemény sorozat közepén járunk, hetek óta csak nemzetközi kupában szereplő ellenfelekkel találkozunk a magyar bajnokságban is. Minden fizikális és mentális tartalékunkra szükségünk van ebben az időszakban. Csütörtökön első hazai Euroliga mérkőzésünket játsszuk, az ellenfelünk hasonló játékerőt képvisel, mint mi. Gyors kosárlabdát játszanak, leginkább a távoli dobásokra és az egyéni játékukra építenek. A mi célunk az lesz, hogy ismét azt az agresszív, csapatszintű védekezést hozzuk, amely már többször a legfőbb fegyverünk tudott lenni a nehéz mérkőzéseken. Vannak kisebb sérüléseink, de minden játékos bevethető lesz a találkozón. Ha tudunk olyan intenzitással játszani, mint ahogy Olaszországban a Schio ellen sikerült, akkor megszerezhetjük a hőn áhított első Euroligás győzelmünket. Ehhez ismét szeretném a szurkolóink támogatását kérni, ezúttal is nagyon számítunk a segítségükre!"

Ellenfél-leső

A belga Kangoeroes Mechelen szintén története során először jutott be az Euroligába. A csapat a  2013/2014-es idény óta szerepel a belga első osztályban, ahol eddigi legsikeresebb szezonjukat tavaly érték el: aranyérmet szereztek a belga bajnokságban. Idén hazai pontvadászatukban eddig  két meccsen léptek pályára, mindkettőn győzelemmel hagyhatták el a pályát.Történetük első Euroliga főtáblás mérkőzését hazai pályán vívták meg a Sopron Basket ellen, amelyen a sorozat címvédője magabiztos győzelmet aratott (62-91).
Kiemelendő játékosuk a miskolci szurkolók által mér ismert Ziomara Morrison, a chilei válogatott centere. A 190 centiméter magas amerikai erőcsatár, Morgan Bertsch is veszélyes játékos. A belga csapatokra jellemző hajtós, fizikális kosárlabdát képviselik, továbbá sok külső dobással operálnak, amiben Amalia Rembiszewska és Laure Resimont is jeleskedhet.