Összefoglaló 2022. november 9., szerda

Csákvár - DVTK 0-3 (0-2)

A Merkantil Bank Liga 16. fordulójában Csákváron játszott a DVTK. Az első félidőben Jurek Gábor és Szatmári Csaba góljával magabiztos előnyre tett szert a DVTK, ami több is lehetett volna, ha pontosabbak a kontrák. A szünet után Lukács Dániel is betalált, így újabb magabiztos győzelmet aratott a Diósgyőr. Ezzel a Testgyakorlók négy napon belül másodszor nyertek 3-0-ra idegenben, és őrzik első helyüket a tabellán.

Csákvár - DVTK 0-3 (0-2)


Merkantil Bank Liga 16. forduló

Aqvital FC Csákvár - Diósgyőri VTK 0-3 (0-2)

Csákvár, Tersztyánszky Ödön Sportközpont, 300 néző. Játékvezető: Ducsai József (Bornemissza Norbert, Varga Gábor).
Csákvár: Auerbach Martin - Dulló Martin, Vaskó Tamás, Alaxai Áron, Baranyai Ádám - Magyar Zsolt - Tamás Nándor, Kocsis Dominik, Kártik Bálint, Baracskai Roland - Fejős Áron. Vezetőedző: Tóth Balázs.
DVTK: Branislav Danilović - Csirmaz István, Szatmári Csaba, Bárdos Bence, Bokros Szilárd - Bertus Lajos, Cseke Benjámin, Bényei Ágoston - Jurek Gábor, Eppel Márton, Lukács Dániel. Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.

Csere: Bokros Szilárd helyett Farkas Dániel a 38., Baracskai Roland helyett Hornyák Marcell a 46., Kártik Bálint helyett Ominger Gergő és Kocsis Dominik helyett Gazdag Vajk az 57., Tamás Nándor helyett Torvund Alexander a 60., Lukács Dániel helyett Papp Marcell és Bényei Ágoston helyett Radics Márton a 62., Fejős Áron helyett Kyrylo Yanitskyi a 68., Jurek Gábor helyett Illés Bálint, Cseke Benjámin helyett Viczián Ádám a 72. percben.
Sárga lap: Cseke Benjámin a 60., Csirmaz István és Kuznyecov Szergej a 69. percben.
Gólszerző: Jurek Gábor (0-1) a 15., Szatmári Csaba (0-2) a 29., Lukács Dániel (0-3) az 57. percben.


Kulcspillanatok

15. perc: Egy, a középpályán okosan kihozott labdával Lukács iramodott meg, jobbról középre lőtte, ahol Bertus még lemaradt, de a hosszún egyeddül érkezett  Jurek Gábor, aki éles szögből a kapus mellett a kapu rövid oldalába lőtt, 0-1

29. perc: Bényei beadása kijött Auerbachról, akit Eppel zavart a kapu előterében, a kipatttanót az előző szöglet után elöl maradó Szatmári Csaba lőtte 10 méterről nagy erővel a hálóba, 0-2

57. perc:  Eppel dobta balra Csirmaznak a labdát, aki Lukács Dánielnek passzolt. A támadó becsapott néhány védőt, majd lövése utat talált a hazai kapuba, 0-3

Edzői értékelések

Tóth Balázs: -  Örülök neki, hogy egy ilyen jó, a feljutásért küzdő csapat ellen játszottunk, mert így lehet tanulni.
Jól kezdtük a mérkőzést, domináltunk, majd megmutatta a DVTK, hogy helyzet nélkül is lehet gólt szerezni. Ekkor kicsit megtörtünk, azonban mentünk tovább, de kaptunk még egy gólt, ami ismét visszafogott minket. Játékban jobbak voltunk, mint eddig, a fiatalok bátran bevállalták az előre játékot és az előre védekezést, ezen a területen is léptünk előre.
A szünet után frissítettünk, Hornyák Marcell lábában ma bennmaradt egy-két gól. A DVTK pedig megmutatta, hogy ha engedjük, akkor megbosszulják. A harmadik gólt után sem adtuk fel, de az már komoly hátrány egy ilyen csapat ellen.
Összességében ebben a mérkőzésben ma ennyi volt, de ettől függetlenül gratulálok a csapatnak, de azt meg kell tanulni, hogy nem szabad az ellenfélnek könnyű gólokat engedni. És ha nekünk nem megy be a helyzet, akkor sem kell sopánkodni, hanem mindent csinálni tovább, mint korábban.

Kuznyecov Szergej: - 

A mérkőzés előtt a srácoknak is kihangsúlyoztam, hogy milyen fontosak ezek a mérkőzések, mert a bajnokságok általában a középmezőny tagjai ellen dőlnek el. Ma érdekes mérkőzést játszottunk, mert amellett, hogy több jó dolgot láttam, amit előre terveztünk, mellette voltak olyan időszakok, ami kevésbé tetszett. Próbáltuk kihúzni az ellenfelet, mert tudtuk, hogy a támadóink fürgébbek a védőiknél, és igyekeztünk kihasználni a szabad területeket, ez hozta az eredményt.
A hozzáállással és a koncentrációval elégedett vagyok, és örülök, hogy veszélyesen támadtunk, és kihasználtuk a helyzeteket. Természetesen még több gólt is lőhettünk volna, mert megvoltak hozzá a helyzeteink.
Vasárnap szeretnénk folytatni a sorozatunkat, még akkor is, ha egészen más légkör vár ránk. Ezúton is hívok mindenkit a Nyíregyháza elleni mérkőzésre, szurkoljanak, segítsenek nekünk!