Összefoglaló 2022. november 13., vasárnap

DVTK HUN-Therm - BEAC 70-48

A Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoportjának 9. fordulójában az E.ON ELTE-BEAC csapatát fogadta a DVTK HUN-Therm. Az első félidőben visszafogottabb játékot mutatott a két játékosát is nélkülöző hazai együttes. A fordulás után már lendületesebbel voltak a Völgyi-lányok, és végül magabiztosan nyerték meg az összecsapást (70-48).

DVTK HUN-Therm - BEAC 70-48


A hazai csapatból Milica Jovanović nyakmerevítővel ült a kispadon, és ezúttal a beteg Kiss Angelika sem vállalta játékot. Nem lehet azt mondani, hogy káprázatosan indult a mérkőzés, hiszen rengeteg kimaradt dobás mellett számos technikai hibát láthatott az ekkor még kevés számú néző. Négy perc alatt Arella Guirantes négy egységére csak Morgan Green tudott válaszolni (4-2). Hiába állt be, Aho T. és Kányási, a következő periódusban sem változott a játék képe. A diósgyőri lányok továbbra is képtelenek voltak betalálni a mezőnyből, így a 7. perc derekán Völgyi Péter időt kért (5-3). Ez jót tett a hazai csapatnak, mert Garbin végre eredményes volt a mezőnyből, dobása ráadásul három pontot ért. A stadionból egyre többen értek át, így ők is látták Cheridene Green dupláját, majd a saját palánknál bemutatott szép szerelését. Az első játékrész eredményét büntetődobások alakították ki, Márkusz Lilla és Kányási Veronika mellett M. Green is jól koncentrált (15-5).

Egy remek Guirantes-tempóval kezdődött a második negyed, M. Green büntetőit követően pedig Afo N. és Radócz süllyesztettek el egy-egy sikeres triplát (20-10). C. Green és Zsámár pontjai után nem változott a különbség, Aho N. és Garbin kosarai után viszont már igen (26-12). Úgy tűnt, el fog lépni ellenfelétől a Diósgyőr, de a fővárosiak nem hagyták magukat, és Morgan Green vezérletével visszajöttek a meccsbe (27-18). A vendégek amerikai légiósa egy triplával tovább csökkentette csapata hátrányát, Guirantes és Kányási dupláival lett újra közte tíz (31-21). A szünetig hátra lévő másfél perc alatt nem is változott az eredmény.

Sokkal lendületesebb játékkal rukkolt ki a DVTK a térfélcserét követően. Két villámgyors akciót Kányási fejezett be, a harmadikat pedig C. Green, jól kezdte tehát a második félidőt a DVTK (37-21). Időkéréssel próbálkozott a vendégek edzője, és szavai a negyed derekához közeledve góllá is értek (42-25). Jó volt látni, hogy bár Márkusz és Aho T. személyében két fiatal is pályán volt, a különbség egyre csak nőtt a két csapat között (52-27). A negyed végéig megőrizte magabiztos vezetését a hazai gárda (55-31).

Mindjárt a negyedik negyed elején Aho Nina-Garbin játékkapcsolat eredményezett szép gólt, majd az ausztrál a büntetővonalon sem jött zavarba. A folytatásban annyira uralta a találkozót a DVTK, hogy Völgyi Péter Bacsó és Márkusz mellé bátran beküldte Oláh Fruzsinát is. Jó ritmusban játszott ekkor a piros-fehér csapat, a szurkolók is önfeledten énekeltek (63-35). Az újbudai időkérés után hátra volt még a negyed fele, és Radócz középtávolijára a sziporkázó Kányási válaszolt egy hármassal. Az utolsó percekben igazi csikócsapat volt a pályán, csak C. Green jelentette a rutint, Bacsó kiosztásából szép gólt is dobott az angol center (68-40). A mérkőzés hajrájára még Kányási váltotta Greent, a negyedet megnyerte a BEAC, de a mérkőzést magabiztosan hozta a DVTK HUN-Therm (70-48).

 

Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport, 9. forduló

DVTK HUN-Therm - E.ON ELTE-BEAC 70-48 (15-5, 16-16, 24-10, 15-17)

Miskolc, DVTK Aréna, 1100 néző. Játékvezetők: Balog György, Rózsavölgyi Alexandra, Dr. Németh Patrik.
DVTK: Bacsó 2, Aho N. 10/6, Guirantes 14/3, Garbin 10/3, C. Green 12. Csere: Kányási 18/6, Aho T. 2, Bernáth, Márkusz 2, Oláh. Vezetőedző: Völgyi Péter.
BEAC: Angyal, M. Green, Orosz, Tóth F., Radócz. Csere: Milkovics, Benke, Zsámár. Vezetőedző: Mészárosné Kovács Andrea.
Kipontozódott: M. Green a 32. percben.

A mérkőzés részletes statisztikája ide kattintva böngészhető.


Edzői értékelések

Völgyi Péter: "Nehéz tíz napon vagyunk túl, a mai mérkőzésnek az előzetese az volt, hogy szinte napról napra, óráról órára fogytak a játékosok: Jovanovic sérülése súlyosabbnak bizonyult az előzetesen vártnál, aztán Kiss Angi betegedett meg, Vég-Dudás Anna lett rosszul az U23-as mérkőzésen, menet közben Bernáth Réka jelezte, hogy nagyon fáj a bokája, szép lassan elfogytunk a mérkőzésre.  Szerintem nem jól használtuk ki a magasembereinket, nem jól játszottuk meg őket és ők is bizonytalanok voltak a befejezésben. A mai napon csak a győzelem volt fontos, ezt a meccset túl kellett élni és be kellett húzni, ez végül sikerült. Vár még ránk egy erőpróba, holnap egy átmozgató edzés után kedd hajnalban már utazunk Mersinbe az Euroliga legjobb játékosállományával rendelkező csapatához, bízom benne, hogy tudunk majd ellenük egy jó mérkőzést játszani."

Mészárosné Kovács Andrea: "A harmadik negyedet nagyon rosszul kezdtük, de sajnos a mérkőzést is rosszul kezdtük. A kapott pontok számával végülis elégedett vagyok, hetven pontot kapni egy ilyen szintű csapattól nem szégyen. Belső poszton mi ma nagyon gyengék voltunk, nem tudtuk tartani a lépést a jó fizikumú belső játékosait a Diősgyőrnek, gratulálok nekik és további sok sikert kívánok nekik az Euroligában!"