A Hejőmenti Lovasparkban Kisgergelyné Szemcsák Éva, a DVTK lovassport szakosztályának vezetője vezetője, és Kovács Krisztián, az Első Miskolci Lions Klub soros elnöke fogadta a vakok és gyengénlátók megyei egyesületének tagjait.

Az eseményen látássérült és vak embereket ültetett lóra, ahol megtapasztalhatták a lovaglás örömét és új élményekkel gazdagodhattak.

- A kezdetek óta nagyon fontos számunkra, hogy felkaroljuk azokat, akiknek nincs lehetőségük kipróbálni ezt a sportot - kezdte Kisgergelyné Szemcsák Éva, a DVTK lovassport szakosztályának vezetője. - Az Első Miskolci Lions Klubtól jött a felkérés, hogy partnerek tudnánk-e lenni ebben. Örömmel vállaltuk, mert elképzelésünk összekapcsolódott az övékkel, a mi hosszabb távú terveinkben is szerepelt, hogy segítő kezet nyújtsunk azoknak, akik nem jutnak hozzá a sporthoz. A szakosztálynak nagyon fontos, hogy minél több gyereket tudjunk megmozgatni, és hogy a szülők lássák, itt nemcsak az élsportot támogatjuk, hanem a tömegsportot is. A gyerekek napi szinten tudnak mozogni, itt nem az a fontos, hogy milyen messzire jut, hanem hogy mindennapjai része legyen a sport.

Fotó: Juhász Ákos/minap.hu