Az eseményt hagyományteremtő szándékkal hozták létre, melyre első körben a miskolci iskolák kaptak meghívást, később azonban legalább megyei szintre szeretnék kibővíteni a kupát. 

- Célunk a sportág megszerettetése mellett az egészséges életmódra nevelés, valamint - fogalmazott Sütő Krisztián, a DVTK LSA női szakágvezetője. - Első alkalommal négy intézmény volt jelen a tornánkon, alsó és felső korcsoportban is öt-öt csapattal. Nagyon jó volt látni, hogy a 4+1-es mérkőzésekre nem a minimum létszámra törekedtek az iskolák, hanem minél több kislányt hoztak magukkal az edzőközpontba. A tíz együttesben közel száz kislány lépett pályára a nap folyamán. Minden mérkőzésen végig nagyon boldog, vidám, önfeledt gyermekeket láthattunk, akik ugyanúgy örültek egy-egy szép cselnek a csapattársaiktól, mint a góloknak. Nagyon sok tehetséges gyereket láthattunk a pályákon, akik a torna végén nagy örömünkre érdeklődtek is a női futball iránt és szerettek volna mielőbb csatlakozni csapatedzésekhez is.

Az Intézményi Torna zárásaként a korcsoportok legjobbjai és a nap folyamán legjobb teljesítményt nyújtó játékosokat díjazták is. Alsó korcsoportban első helyen végzett a Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola "A" csapata, a gólkirálynői címet pedig a győztes együttesből Bódi Luca szerezte meg, aki kilenc alkalommal talált az ellenfelek hálójába. Felső korcsoportban a Miskolci Könyves Kálmán Általános Iskola nyert, a gólkirálynőnek járó díjat pedig Váradi Tímea Panna vihette haza, aki a torna alatt tizennyolc gólt lőtt. 

- Nagy örömünkre szolgált, hogy létrejöhetett a torna - tette hozzá Papp Dávid, az LU17-es csapat másodedzője, az esemény főszervezője. - Kezdetekben nagyon sok szervező munkát igényelt, de megérte, mert végül nagyon sokan futballoztak az akadémia falai között. A gyerekek is örültek, ugyanakkor az is pozitívum, hogy minden pedagógus nagyon pozitívan segítette a munkánkat és mindenben partnerek voltak. A kupa után többen is pozitív visszajelzést kapunk, ami a jövő szempontjából mindenképpen optimizmusra ad okot. Külön köszönet a női szakág kollégáinak, hogy minden feladatban számíthattunk rájuk. Természetesen tervezzük a folytatást, bízunk benne, hogy a következő Intézményi Tornán még többen és még jobb színvonal mellett fog megvalósulni.