A Kelet-Magyarországi régiós MDL ranglistán Kürti Áron a tavalyi évet követően idén is a második helyet szerezte meg nyolc dobogóval és két győzelemmel, míg Lövei Milán a pódiumról éppen lemaradva negyedik lett hat érmes helyezéssel, köztük egy arannyal. Országos döntőnős helyen zárt még a kilencedik pozícióban Bugil Ákos is, aki sajnos nem tudott elindulni a fővárosi fináléban.

A budapesti versenyben sajnos nem jött ki a lépés a tavalyi évben a legjobb 16-ig jutó Kürti Áronnak, aki erőnyerőként kezdett majd a második fordulóban 6:1 arányban vereséget szenvedett Torda Tibortól, amivel a 33. helyen zárt. Dartsosunk azonban így is megismételte a régiós ranglistán nyújtott tavalyi eredményét és második lett.

- Ez az MDL szezon nem az én idéynem volt - kezdte Kürti Áron. - Jól indult a szezonom, de április es október között nem találtam a jó formát. Így aztán próbáltam arra fokuszálni, hogy amennyire lehet segítsek a többieknek a tanácsaimmal, meglátásaimmal. Több srác is sokat fejlődött az idei idényben, mint például Lövei Milán, Lévay Máté vagy Kulifai Gergely. Rájuk büszkébb vagyok az idei szezonban, mint a saját teljesítményemre, annak ellenére, hogy megint elcsíptem a keleti második helyet. Az MDL döntő is jellemezte az egész évemet. Vereség hullámzó játékkal, és 33. helyezés.

Lövei Milán nagyot fejlődött az idei évben és egy korai győzelemmel már a liga elején az első három közé került, amiről csak az utolsó fordulókban csúszott le és zárt a régiós ranglista negyedik helyén hat dobogóval, amik közül háromszor döntőzött és egyszer nyert. Az országos döntőben erőnyerőként kezdett dartsosunk, ám a második körben nyolc legben kikapott és a 33. helyen zárt.

- Nagy motivációval vágtam neki az évnek, különösen a hivatalos MDL pontszerző versenysorozat miatt. Nem csalódtam magamban, megvertem nagyon jó játékosokat a régióban, és úgy gondolom, hogy sikerült felnőnöm közéjük az első évemben. Hat alkalommal állhattam fel a dobogóra, amit nem gondoltam volna, hogy ennyit elérhetek, habár ez a szám lehetett volna még egy kicsit több is, de nem hátra nézek, hanem csak előre. Jövőre is dolgozni fogok a játékomon és igyekszem befektetni a munkát, annak érdekében, hogy magasabb szintű játékos legyek. Jövőre szeretnék az országos sorozatokban is nagy eredményeket elérni, itt már kis tapasztalatot is szereztem, köztük az idei az MDL döntőről, ahol kisebb kiszállócsatában kaptam ki - értékelte idényét Lövei Milán.

MDL Országos Döntő - Budapest

Férfi egyéni

Kürti Áron 33. hely

Lövei Milán 33. hely