Összefoglaló 2022. november 29., kedd

Bényei Ágoston: Az eredmény tükrözi a játék képét

A nyáron igazolt Bényei Ágoston hamar a DVTK alapembere lett, aki Győrben új posztin mutatkozott be. A legutóbbi találkozó mellett szóba hoztuk a Nyíregyháza ellen lőtt gólját, valamint az U21-es válogatott programját is.

Bényei Ágoston: Az eredmény tükrözi a játék képét


A DVTK 3-0-ra nyert Győrben, ami sorozatban a 9. veretlen találkozó, és a 4. győzelem.

- És ismét kapott gól nélkül hoztuk le a találkozót, ami alátámasztja, hogy magabiztosan nyertünk, és az is kijelenthető: az eredmény tükrözi a játék képét - kezdte Bényei Ágoston. - Egy jó sorozatban vagyunk, egyre magabiztosabban, és jó játékkal nyerjük a mérkőzéseket. 

A fiatal középpályás Győrben új szerepben mutatkozott be, ezúttal közvetlenül a védősor előtt játszva adott stabilitást a középpályának. 

- Benji (Cseke Benjámin - a szerk.) megbetegedett a meccs előtt, és az ő szerepkörét vettem át a 6-os pozícióban. Előzetesen sem kételkedtem magamban, és nem is okozott gondot az átállás, hiszen korábban sokszor játszottam ezen a poszton - árulta el. - Annak ellenére jól éreztem magam, hogy hátrébb játszottam, de így is sokat avatkoztam játékba, és a labdaszerzésekkel hasznos tagja lettem a csapatnak. Kiemelem azt is, hogy Lali és Voli (Bertus Lajos és Koman Vladimir - a szerk.) sokat segített, és olyan egységet alkottunk a középpályán - esetenként egymást kisegítve, váltva -, ami stabilitást adott a csapatnak.

Egy fordulóval korábban hazai pályán játszott a DVTK, és a Nyíregyháza legyőzéséből góllal vette vette ki a részét Bényei Ágoston.

- Simán nyertünk 2-0-re, szívesen elevenítem fel azt a mérkőzést is. Több, mint két hét távlatából visszaemlékezve is szuper élmény, hogy nagyszerű hangulatban, hétezernél is több szurkoló előtt játszottunk, ami az élvonalat beleszámítva is egyedülálló Magyarországon. Először lőttem gólt a DVTK Stadionban (első két diósgyőri gólját Tiszakécskén szerezte - a szerk.), amit szinte a teljes családom a helyszínen látott - osztotta meg. 

A legutóbbi 6 mérkőzésen 15-1 a DVTK gólkülönbsége, azaz meccsenként átlagban 2,5 gólt lőtt a csapat, miközben 540 perc alatt csak egyszer találtak be az ellenfelek. 

- Egyre magabiztosabban játszunk, és egyre inkább elhisszük, hogy ott a helyünk a tabella élén, és ha így folytatjuk, akkor meg tudjuk nyerni a bajnokságot - bizakodott. - Persze nem elég elhinni ezt, hanem a pályán meg is kell mutatni, ezen kívül bátran kell játszani, aminek szerencsére megvan az eredménye az elmúlt mérkőzéseken. 

Bényei Ágoston a DVTK labdarúgójaként mutatkozott be az U21-es válogatottban szeptemberben. A legutóbbi bajnoki szünetben pedig Azerbajdzsán ellen 14, Dánia ellen pedig 90 percet kapott Gera Zoltán szövetségi edzőtől.

- A megfelelő ütemben fejlődök, ennek köszönhetően megkapom a játékperceket, amivel tudok is élni, úgy érzem, jól alakulnak körülöttem a dolgok. Megtiszteltetés a címeres mezben szerepelni, szeretek a válogatottban játszani. Az U21-es korosztályban olyan labdarúgókkal is szembe kerülünk a pályán, akik már több Bajnokok Ligája mérkőzésen is pályára léptek. Sok új tapasztalattal, és rendkívül motiváltan tértem vissza Diósgyőrbe.

Idén még két mérkőzés vár a DVTK-ra. A 19. fordulóban a Haladás érkezik szombaton délután.

- Úgy kell befejeznünk ezt az évet, hogy mindenki elégedett legyen, és úgy menjünk el a szünetre, hogy ne maradjon bennünk hiányérzet - fogalmazott Bényei Ágoston. - Maximális odafigyeléssel eredményesek lehetünk. Bízom benne, hogy az utolsó két hazai mérkőzésen is minél többen biztatnak minket a lelátóról, és mind a hat pontot meg tudjuk szerezni.