Összefoglaló 2023. január 8., vasárnap

Corona Brasov - DVTK Jegesmedvék 5-1

Erdélyi túrájának zárásaként Brassóban játszott vasárnap délután a DVTK Jegesmedvék. A gól nélküli első harmad után a hazaiak a második harmadban négy gólt is jegyeztek, amivel eldőlt a meccs sorsa. A záró játékrészben mindkét csapat egyszer talált a kapuba, így 5-1-es végeredménnyel zárult a találkozó. A DVTK Jegesmedvék legközelebb pénteken a FEHA19 ellen játszik Erste Liga mérkőzést.

Corona Brasov - DVTK Jegesmedvék 5-1


Erste Liga
29. forduló

2023. január 8. 16:30

Corona Brasov - DVTK Jegesmedvék 5-1 (0-0, 4-0, 1-1)

Brassó, Patinoarul Olimpic, játékvezetők: Rédai Botond, Csata Attila, Stefan Andrei, Magyar Áron

Corona Brasov: Tóth (Polc) - Borisenko, Sweeney, Kóger, Schaber, Van Wormer, Garcia, Williams, Domingue, Gliga, Valchar, Bors, Clarke, Gajdó, Sills, Szabó, Gajdó, Antal, Buda, Vasile, vezetőedző: Dave MacQueen

DVTK Jegesmedvék: Voris (Kiss B.) - Vojtkó, Kiss R., Farkas, Lövei, Blasko - Illés, Szirányi, Mattyasovszky, Miskolczi, Galajda - Wehrs, Ilvessuo, Razumnyak, Páterka, Kuleshov - Fazakas, Vas, Ritó, vezetőedző: Tokaji Viktor

1-0 22:06 Sills (Gliga, Sweeney)
2-0 26:08 Valchar (Schaber, Domingue)
3-0 27:48 Valchar (Clarke, Bors)
4-0 31:25 Kóger (Van Wormer, Schaber)
4-1 43:52 Razumnyak (Kuleshov, Szirányi)
5-1 51:23 Gajdó (Borisenko, Szabó)

Statisztika

Lövés (16:7, 9:7, 6:20) 31:34
Védés (7:16, 7:5, 19:5) 33:26 / 97.06% : 83.87%
Büntetés percek (6:2, 31:29, 8:0) 45:31

Értékelés

Dave MacQueen, vezetőedző, Corona Brassó: „Három nagy meccset játszottunk, kettőt a liga jobb csapatai ellen. Sok jó dolgot csináltunk vasárnap is, fizikálisak voltunk, a kapusteljesítményünk is jó volt és jól időzített gólokat szereztünk. Az emberhátrányunk is kiemelkedő volt, mint az utóbbi időben, úgy tűnik, sokat kell védekeznünk öt a három ellen. Dicséret illeti a fiúkat, most jól játszanak, felspannoltak és nagy löketet ad nekik az, hogy a csarnok tele van és a szurkolók buzdítják őket. Remélem, ők is élvezik, mert tudom, hogy mi igen.

Tokaji Viktor, vezetőedző, DVTK Jegesmedvék: „Nagyon nehéz itt játszani, mert a Brassó sokat fejlődött és szerzett is néhány jó játékost. Tudtuk, hogy négy nap alatt három meccs nem lesz egyszerű feladat. Emellett sérülések és betegségek is sújtanak minket. A rövid kispadunk ellenére nem kezdünk rosszul, de többet várok. Aztán a második harmadban rövid idő alatt gyors gólokat szerzett az ellenfél, mi pedig már nem nagyon tudtunk visszajönni. A harmadikat szerettük volna arra felhasználni, hogy ebből kilábaljunk, és jó munkát is végeztünk. Volt jó néhány kiállítás, hogy nyílt legyen a vége, csak úgy sorjáztak az emberelőnyeink, de nem tudtunk betalálni, ez jelentette a különbséget. Playoffcsapattá, nagycsapattá akarunk válni, akik valójában vagyunk, ehhez szükségünk van fejlődésre.”