Beharangozó 2023. február 5., vasárnap

"Az a célunk, hogy a szurkolók élvezzék a mérkőzést"

A klub alapításának 113. évfordulóján a DVTK a Tiszakécske ellen játszik a Merkantil Bank Liga 22. fordulójában hétfő este hét órától. A találkozó előtt Kuznyecov Szergej vezetőedzővel beszélgettünk.

"Az a célunk, hogy a szurkolók élvezzék a mérkőzést"

A DVTK kiválóan kezdte az új évet, az első tétmérkőzésen 5-0-ra győzött a Soroksár otthonában.

- A Soroksár elleni mérkőzés után az eredmény mellett a mutatott játék miatt is boldogok lehettünk - idézte fel Kuznyecov Szergej. - Sok helyzetet alakítottunk ki, és sok gólt is lőttünk, de legalább ennyire örömteli, hogy mindössze egy helyzetet engedtünk az ellenfélnek. Ilyen hangulatban természetesen mindig jobban ment a munka is a hétköznapokon. Persze a csapattal azt is átbeszéltük, hogy a múlt vasárnapi eredmény adjon lendületet, de ne töltsön el megnyugvással, hiszen messze még a bajnokság vége. Talán még nem játszottak a labdarúgás történetében tökéletes mérkőzést, mi is követtünk el hibákat, amit már kielemeztünk, hogy legközelebb még jobbak legyünk. Mert mindig van hová fejlődni!

A Tiszakécske az előző fordulóban közvetlenül a lefújás előtt szerzett két góllal egyenlített a Kozármisleny ellen, így jelenleg a tabella 11. helyén áll 27 ponttal (7 győzelem, 6 döntetlen, 8 vereség - az ellenfélről bővebben itt lehet olvasni).

- Komoly ellenfél érkezik hétfő este Diósgyőrbe, amelyik egy harcos csapat, labdavesztés után igyekeznek azonnal visszaszerezni azt, akár 4-5 játékos is ráront az ellenfélre - jellemezte a vendégeket. - Agresszívan védekeznek, néha túlzásba is esnek ezen a téren, erre is fel kell készülnünk. Ezúttal is fontos lesz, hogy minél hamarabb megszerezzük a vezetést, hogy kénytelenek legyenek megnyílni.

A múlt héten kisebb sérülés miatt hiányzó Jérémie Obounet az elmúlt napokban már együtt edzett társaival, akik közül Jurek Gábor az U19-es válogatott mérkőzései miatt hiányzott. Holdampf Gergő műtét utáni rehabilitációja tovább folytatódik, de még egy ideig nem áll játékra készen.

- Soroksáron jól játszottunk, de az már a múlt, nekünk minden mérkőzésen bizonyítanunk kell, hogy ilyen minőségben tudunk játszani. Hétfőn is igyekszünk domináns játékot mutatni, birtokolni a labdát, helyzeteket kialakítani, gólokat lőni, és legfontosabb, hogy szép győzelmeket aratni. Ezen az úton járva elérhetjük azt a célunkat is, hogy a szurkolóink élvezzék a mérkőzéseket - mutatott utat a vezetőedző.

A DVTK-t napra pontosan 113 évvel korábban, 1910. február 6-án alapították.

- Abból a szempontból is különleges lesz a hétfő esti meccs, hogy arra a napra esik a klub alapításának 113. évfordulója. Szeretettel várjuk a szurkolókat a DVTK Stadionba, hogy közösen ünnepeljük meg ezt a történelmi napot! - zárta Kuznyecov Szergej.