Összefoglaló 2023. február 5., vasárnap

NB III.: Slávia Košice - DVTK tartalék 5-2 (3-1)

Az NB III.-as bajnoki rajt előtti utolsó felkészülési mérkőzését játszotta le a DVTK tartalék csapata. A diósgyőri fiatalok Kassán vendégszerepeltek, ahol a jó ellenfél mellett az irreális időjárás is megnehezítette a dolgukat.

NB III.: Slávia Košice - DVTK tartalék 5-2 (3-1)


Nemzetközi felkészülési mérkőzés

Slávia TU Košice - DVTK tartalék 5-2 (3-1)

DVTK tartalék: Bánhegyi B. - Oláh B., Ivánka P., Mrva P., Balázs P., Bencsík D., Ferencsik B., Kövesi K., Y. Leshchynskyi, Balázsi L., Hetyei Sz. Csere: Sándor K., Kollár M., Fercsák R., Vincze D., Kundrák G., A. Nikohosian. Vezetőedző: Vincze Richárd. 
Gólszerző: Balázs P., Fercsák R. 

Vincze Richárd: - Örülök,hogy egy jó külföldi csapat ellen tudtunk találkozni, azt viszont nagyon sajnálom, hogy az időjárás nem zárta kegyeibe ezt a mérkőzést. Bokáig érő hóban lehetetlen volt normális futballt játszani. Ennek ellenére az első húsz percben nagyon magas szintű játékot mutattunk, ekkor megszereztük vezetést, és ha a befejezéseink pontosabbak, akkor több góllal is vezethettünk volna. A félidő második felében a hazaiak letámadási struktúrát váltottak, ami ellen nehezebb volt játszani. Igaz, mi is reagáltunk, de olyan helyzetekre nem voltunk felkészülve, mint például, hogy a visszapasszolt labda félúton elakad a hóban és az ellenfél ebből rúg gólt. A második félidő elején többet volt a Kassaiaknál a labda, ám stabilan védekeztünk, a játékrész felétől pedig átvettük az irányítást. Sajnos ismét alacsony szinten volt a helyzetkihasználásunk, hiszem két méterről az üres kapuba se tudtunk betalálni. Az ellenfél pedig két labdaeladásunk után még kétszer betalált.  meccs végén sikerült szépíteni az eredményen, de ekkor is kihagytunk két nagy helyzetet.