A 2021-ben újjáalakult DVTK férfi kézilabda csapata a megyei bajnoki címe után újoncként villámrajtot vett az NB II. Észak-keleti csoportjában, és 10 győzelemmel a második helyen telelt. A fantasztikusan sikerült ősz után azonban nem dőltek hátra a piros-fehérek, és már az újév első napjaiban elkezdték az intenzív felkészülést.

- Amikor vége lett az őszi szezonnak nem fejeztük be a munkát - kezdte Molnár András vezetőedző. -  Más jellegű feladatokkal folytattuk a felkészülést, amiben az volt az egyetlen hátráltató rész, hogy a magasabban jegyzett csapatoknak hamarabb kezdődött a bajnokság, ezért kénytelenek voltunk az NB I/B-s csapatokkal korán játszani, amikor még formán kívül voltunk, így őket nem tudtuk legyőzni, de a velünk egy osztályban lévők ellen sikerült nyernünk. Összességében azt gondolom, hogy jó úton vagyunk. Az utolsó felkészülési mérkőzésen egészen jó arcát mutatta a csapat, egy igen komoly játékerőt képviselő Acélváros ellen. Azonban nem dőlünk hátra, tesszük a dolgunkat, és készülünk tovább. Mindenki nagy érdeklődéssel várja már a bajnokság indulását, hét kemény hetet dolgoztunk január első napjaitól, mindenki beletette a munkáját. Az utóbbi időben csak a betegségekkel gyűlt meg a bajunk, illetve Pócs Kristóf a Debrecen elleni felkészülési mérkőzésen megsérült, így az ő visszatérése kérdéses, aki kulcsfigurája ennek a csapatnak.

Míg az ősszel a DVTK egyfajta fekete lóként kezdte a bajnokságot, 2023-ra fordulva már minden csapat szeretné megszorongatni a piros-fehéreket, akik szeme előtt ennek ellenére tisztán lebeg a cél és az odáig vezető út is.

- Most már még inkább a mi skalpunkat is akarják, hiszen mindig az élen lévő csapatokat nagy dicsőség elkapni. Viszont már kimondjuk. Érmet szeretnénk, és minél fényesebbet. Ám a legfontosabb az, hogy nyugalom van a csapat körül. A játékosok nagyon komolyan veszik- és tisztességesen végzik a feladatukat, kivétel nélkül. A kulcs az, hogy ez a kiegyensúlyozott közeg megmaradjon a csapat körül, és továbbra is így tudjunk dolgozni.

A változatlan mentalitás mellett azonban a környezet megváltozott. Ugyanis új otthonba, a Városi Sportcsarnokba (Generali Aránába) költöztek a diósgyőriek, akik innentől itt játszák majd a hazai mérkőzéseiket, amik továbbra is ingyenesen tekinthetők meg.

- Nagyon nagy hálával tartozunk azoknak, akik segítettek, hogy új otthonba költözhessünk. Az edzések és a meccseink mellet az utánpótlás csapatok is új otthonra leltek. Szeretnénk meghálálni mindezt, hogy egy ilyen közegben dolgozhatunk. Erre törekszünk, és ezért dolgozunk. Reméljük, hogy minél több nézőt ki fogunk tudni csalogatni, és minél többen megismerkednek a DVTK legújabb sportágával, akár már az első idei hazai mérkőzésünkön is.

A DVTK a DEAC otthonában kezdi a bajnokság tavaszi felét, majd az első hazai meccsen, február 25-én 17 órától egyből egy igazi rangadó következik, ugyanis a bajnoki éllovas Mezőkövesdi KC látogat majd a közvetlen üldöző otthonába, ahol akár a bajnoki címért zajló versenyfutás is komoly fordulatot vehet.

- A tudatalattijába mindenkinek benne van már a borsodi rangadó, de most jelenleg csak a DEAC ellen készülünk, mert mindig csak hétről-hétre gondolkodunk. Nyilván van egy összesített célunk, de most jelenleg a fő feladatunk, hogy Debrecenben nyerni tudjunk, és utána fog következni a Mezőkövesd. Az abszolút bajnokesélyes ellen mindent megpróbálunk majd megtenni, és kiadni magunkból a maximumot vagy annál is többet, amiben a szurkolók is nagy segítségünkre lehetnek.