NB II. Észak-keleti csoport, 13. forduló

2023.02.25. szombat

17:00 DVTK - Mezőkövesdi KC

Helyszín

Miskolc, Generali Aréna - Városi Sportcsarnok

Miskolc, Görgey Artúr utca 19., 3529

Belépés

A mérkőzés megtekintése ingyenes, ahogyan a szezon hátralévő további hazai mérkőzései is.

Egymás elleni mérleg

A két csapat az őszi szezon második mérkőzésén találkozott Mezőkövesden, ahol a jelentős NB I-es múlttal rendelkező hazaiak 27-24 arányú győzelmet arattak a még csak összeszokó Diósgyőr ellen. A szezon további részében mind a matyók, mind a piros-fehérek hibátlanok maradtak. A két csapat úgy érkezik tavaszi találkozójukra, hogy a Mezőkövesd vezeti a tabellát a DVTK előtt két ponttal. A szombati meccsen egy esetleges hazai győzelemmel a bajnoki címért zajló versenyfutás komoly fordulatot vehet.

Edzői beharangozó

Molnár András vezetőedző: Nagyon komoly érdemnek tartjuk már azt, hogy eddig eljutottunk. Büszkék vagyunk arra, hogy arról beszélhetünk, hogy a Mezőkövesd ellen rangadót tudunk játszani, de a helyén kezeljük ezt a dolgot. Ugyanúgy készülünk, ahogy a korábbi meccsekre. A felkészülésünket tisztességesen elvégeztük, ezzel kapcsolatban nincs lelkiismeretfurdalásunk. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy győztesen hagyjuk el a pályát. Termesztésen nagyon tiszteljük az ellenfelünket, hiszen továbbra is ők a bajnokság toronymagas esélyesei, de számunkra is kinyílt az út, és ha már lehetőségünk van, élni is szeretnénk vele. A kilátogató nézők óriási küzdelemre számíthatnak, biztos, hogy mind a két csapat az utolsó leheletéig fog küzdeni és nagy valószínűséggel csak apróságok fognak dönteni. Az egyik oldalon ott van a rutin, nálunk pedig a fiatalos lendület.

Játékos várakozás

Orosz Gábor csapatkapitány: Mindenki tudja, hogy mi a tét. Gyakorlatilag a feljutásnak a sorsa is eldőlhet, úgyhogy a csapatból mindenki izgatottan várja a meccset. Jó a hangulat az öltözőben, mindenki pozitívan áll hozzá, és nagyon várja már. Az egész téli felkészülés alatt rákoncentráltunk erre a kulcsfontosságú meccsre, igyekeztük a formát is így időzíteni, hogy itt csúcsosodjon. A múltheti Debrecen elleni meccs egy megfelelő kezdőlöketet adott a most szombatihoz. Mindenkiben van egy kis extra motiváció, tudjuk, hogy mi a tét, mindenki be akarja bizonyítani, hogy egy jó csapat vagyunk. Meg akarjuk mutatni, hogy az őszi szezon során a szoros vereség még csak a „kezdet” volt, és igenis képesek vagyunk ezt a magasabban kvalifikált csapatot nem csak megszorongatni, hanem legyőzni is.