Összefoglaló 2023. március 26., vasárnap

U16: DVTK - DVSC 0-3 (0-1)

Vendég sikerrel zárult a két keleti piros-fehér csapat rangadója az U16-os korosztályban. Az A csoport 5. fordulójában a DVSC a szünetben 1-0-ra vezetett a DVTK ellen, a fordulás után pedig a hajdúságiak újabb gólokat szereztek.

U16: DVTK - DVSC 0-3 (0-1)


Országos U16-os Bajnokság, 
A csoport, 5. forduló

Diósgyőri VTK U16 - Debreceni VSC-DLA U16 0-3 (0-1)

DVTK Edzőközpont, 50 néző. Játékvezető: Kis Zsolt (Gyetvai Béla, Szűcs Martin László).
Diósgyőri VTK U16: Balázs Á. - Vass L., Kovács D., Miskolczi D., Purzsa X., V. Khomenko, B. Kovalov, Derzsényi Á., Kiss B., Rem D., Zanócz Á. Vezetőedző: Icsó Zsolt. 
Debreceni VSC-DLA U16: D. Shakhanov - Balogh M., Gergely B., Grassi E., Szabó M., Bodnár B., Lólé B., Perpék Sz., Mona Á., TóthB., Kis Gy. Vezetőedző: Joó Zsolt. 

Csere: Purzsa X. helyett Ferenczi S. az 55., B. Kovalov helyett Jászberényi P. az 55., Szabó M. helyett Kristóf P. a 62., Perpék Sz. helyett Patai D. a 62., Tóth B. helyett Lovas B. a 62., Derzsényi Á. helyett Béres D. a 64., Lólé B. helyett Lénárt Zs. a 82. percben. 
Sárga lap: Kiss B. a 41., Kovács D. a 48., V. Khomenko a 70., Mona Á. a 75., Gergely B. a 90. percben. 
Gólszerző: Balogh M. (0-1) a 45., Kristóf P. (0-2) a 68., Bodnár B. (0-3) a 88. percben. 

Icsó Zsolt: - Mezőnyben kiegyenlített mérkőzést játszottunk a Debrecennel. Több nagy lehetőséget kidolgoztunk mint az ellenfelünk, de ez nem párosult eredménnyel.  Tavasszal eddig az “A” csoportban háromszor léptünk pályára, és sajnos több gólt kaptunk ezalatt, mint az őszi szezon első tíz mérkőzésén. Természetesen tudjuk az okokat, ha a jó játékunk mellé pontot, pontokat szeretnék szerezni a legjobb csapatok ellen, akkor nem követhetünk el hátul ennyi egyéni hibát. Emellett pedig a támadó harmadban is hatékonyabbaknak kell lennünk. Gratulálunk az ellenfelünknek. 

Joó Zsolt: – Sorozatban negyedik idegenbeli mérkőzésünk volt, ahol a DVTK otthonába látogattunk. Az első félidőben sajnos nem azt a teljesítményt nyújtottuk, amit szerettünk volna, védekezésben és támadásban is voltak problémáink. Ennek ellenére meg tudtuk szerezni a vezetést. A cseréknek is köszönhetően a második félidőben feljavult a játékunk, ezáltal több lehetőségünk is adódott, bár hozzá kell tennem, a hazai csapat is szerezhetett volna gólt. Összességében úgy érzem, megérdemelt a győzelmünk. Gratulálok a csapatnak és a stábnak!

Fotó: Balla Miklós