Az U17-es fiú kötöttfogású magyar bajnokságnak a pesterzsébeti ESMTK egyesülete adott otthont, ahol több diósgyőri fiatalnak is szurkolhattunk. A 80 kg-osok mezőnyében Szinay Szabolcs magabiztos győzelemmel kezdett a legjobb 16 között, amit újabb siker követett a négybe jutásért. Az elődöntőben tovább folytatta kiváló szereplését piros-fehér birkózónk és ferencvárosi ellenfelét legyőzve lépett a döntőbe, ahol szintén kiválóan birkózva aranyérmet és magyar bajnoki címet nyert. A 92 kilogrammosoknál Oross Ádám és Bíró Balázs is közel került az éremhez, ám végül mindketten ötödikek lettek, akik közül Ádám sérülése miatt nem tudta vállalni az éremcsatát.

A leányok U17-es országos bajnokságán a Vasas rendezésében Balázs Éda Európa-bajnokunknak szoríthattunk, aki hibátlan csoporteredmény után az elődöntőben és a fináléban sem talált legyőzőre, így öt győzelemmel fiatalabbként a korosztályában országos bajnoki címet szerzett.

Az ob versenyekkel párhuzamosan gyermek birkózó gálát is rendeztek, ahol a DVTK fiataljai 3 arany-, 3 ezüst és 6 bronzérmet szereztek, amivel a csapatversenyben harmadikok lettek.

U17 korcsoport Kötöttfogású Birkózó Országos Bajnokság - Budapest

80 kg 1. hely Szinay Szabolcs

92 kg 5. hely Oross Ádám (sérülés miatt visszalépett) és 5. hely Bíró Balázs

U17 korcsoport Női Birkózó Országos Bajnokság - Budapest

61 kg 1. hely Balázs Éda

ESMTK Birkózó Gyermek Gála - Budapest

20 kg 2. hely Kiss Flórián és 3. hely Farkas István 

21 kg 3. hely Bogács István 

25 kg 1. hely Lakatos Milos 

26 kg 1. hely Lakatos Győző 

28 kg 3. hely Frank Kevin III.

30 kg 2. hely Kecskés Flóra és 3. hely Béres Léna 

31 kg 3. hely Szilágyi János 

34 kg 3. hely Hudák Botond 

36 kg 2. hely Rajda Gergő 

38 kg 1. hely Oláh Zsombor 

Csapatban 3.helyezett a DVTK

A borítóképen képen (balról-jobbra): Tóth Zoltán, Szinay Szabolcs, Bíró Balázs versenyzők és Lakatos Győző, Juhász Sándor edzők

A cikkben szereplő képen a DVTK-Miskolci Sporiskola versenyzői és Lakatos Győző, Bacsó Alex edzők.