Beharangozó 2023. május 19., péntek

A Haladás ellen zárja a bajnokságot a DVTK

Legutóbb Szombathelyen és Diósgyőrben is a Haladás győzött, mindkétszer büntetővel. Bemutatjuk az ellenfelet, és felidézzük a két csapat közös történelmét.

A Haladás ellen zárja a bajnokságot a DVTK


Egymás ellen

A DVTK és a szombathelyi csapat már az országos bajnokság kiírása előtt is többször találkozott egymással. Az 1922/1923-as idényben a DVTK megnyerte az Északi Kerület küzdelmeit, és a vidéki döntő elődöntőjében hiába támadott az első félidőben többet a DVTK Szombathelyen, a szünet után kétgólos előnybe kerültek a hazaiak, Csapkay Károly góljával csak a szépítésre futotta.

A következő évben is megnyerte az Északi Kerület küzdelmeit a DVTK, a vidéki döntőben pedig a Csabai AK és a Debreceni VSC búcsúztatásával egészen a nagydöntőig menetelt, ahol ismét a szombathelyiek ellen meccselt. A döntőt Budapesten, a Lóversenytéren rendezték, ahová a korabeli becslések szerint mintegy félezren érkeztek a Kozusnyik - Vrbata, Posteiner - Chvojka, Müller, Klemenik - Páva, Bova, Csapkay, Völker II, Völker I csapatot buzdítani. A találkozó jól kezdődött, és a DVTK-nak állt, ám Vértes játékvezető a nyilvánvaló 11-est sem ítélte meg a diósgyőriek javára. A gól nélküli 90 percet hosszabbítás követte, ami rögtön egy - korabeli szóhasználattal - "ofszeidgyanus" szombathelyi góllal indult. Amikor a zöld-fehérek javára ítélnek "a bíró pártoskodást betetőző" 11-est, de akkor már elszakadt a cérna, Vrbata arcon ütötte az indiszponált játékvezetőt, és félbeszakadt a mérkőzés. 

Az 1935/1936-os idényben a DVTK és a Szombathelyi MÁV is az amatőr bajnokságban szerepelt. A DVTK megnyerte az Északmagyarországi LASZ I. osztályát, és jogot szerzett az országos vidéki amatőrbajnokságban való szereplésre, ahol a szombathelyi csapattal az elődöntőben találkozott. A diósgyőriek a Gáspár - Gottre, Dudás - Kőhalmi, Baroch, Szabó - Kalotai, Stumpf, Kádár, Rácz I, Rácz II összeállításban játszottak, Stumpf kiállítása miatt több mint egy félidőt emberhátrányban, ráadásul Kádár sérülse miatt 9 mezőnyjátékos maradt a pályán (ekkor még nem lehetett cserélni). A 74 percben a vendégek úgy szerezték meg a vezető gólt, hogy a "határbíró" lest jelzett, de Barna Béla játékvezető mégsem állította meg a játékot. A folytatásban mindkét csapatból kiállít 1-1 játékost a játékvezető (tehát a DVTK 8 mezőnyjátékossal támad), amikor 84. percben egy szombathelyi védő a 16-oson belül beleütött a labdába, de elmarad a jogos 11-es. A Nemzeti Sport tudósítása szerint "Civilek, rendőrök egyszerre lepik el a pályát, a játékosok Barna játékvezetőt ráncigálják, végre Barna kiszabadul a játékosok gyűrűjéből és rendőri fedezet mellett elhagyja a pályát".  Még a szombathelyi edző is elismerte, hogy sokat tévedett Barna játékvezető, akire ak késő esti órákig mintegy 2000 ember várakozott az öltöző előtt, mert a rendőrség csak a falakon belül vállalt felelősséget érte.

A találkozót egy héttel később Győrben újrajátszották. Egy helyen változott a DVTK összeállítása (Gáspár - Gottre, Dudás - Kőhalmi, Baroch, Szabó - Kalotai, Stumpf, Kádár, Bonyhai II, Rácz II), és egy távoli szabadrúgásból Kőhalmi góljával hamar vezetést szerzett a DVTK. Az ellenfél fordítani tudott, de Rácz I egyenlített a 70. percben. A rendes játékrészben nem esett több gólj, jöhetett a hosszabbítás, ahol végül a Szombathelyi MÁV szerezte meg a győztes gólt.

Az első szombathelyi országos bajnoki mérkőzésünkre 1940. szeptember 15-én került sor a Nemzeti Bajnokság I. osztályában. Csapkay Károly edző a Lukács György - Bohus Lajos, Felföldy Sándor, Kalocsay Géza, Turán István, Barta Gyula, Fazekas Zoltán, Berecz István, Füzér János, Barna Károly, Magyar István összeállítású csapatnak szavazott bizalmat. A mieink három gólt is szereztek idegenben Berecz István (2) és Füzér János révén, de csak egy pontot tudtak elhozni, mert a hazaiak is pontosan ugyanannyi gólt lőttek.

Az országos másodosztályban mindössze kétszer találkozott a két csapat. 1965-ben rögtön diósgyőri siker született, a Nagy György által irányított Tamás Gyula - Gál Béla, Szigeti Oszkár, Kiss László - Szucsányi András, Nyíri Zoltán - Osváth Endre, Kisuczky Róbert, Vári György, Deák Ferenc, Sikora Ferenc összetételű csapat Kiss góljával győzött.

Az első évonalbeli diósgyőri győzelemre egészen a 11. NB I.-es mérkőzésig kellett várni. 1967. május 3-án Szabó Pál együttese a Tamás Gyula - Hajas Imre, Szigeti Oszkár, Kiss László, Gál Béla, Várkonyi Béla, Oláh József, Ruttkay Zoltán, Szurgent Lajos, Sikora Ferenc, Vass László összeállításban állt fel a vasi megyeszékhelyen és Vass László, valamint Szántai István öngóljának köszönhetően 2-1-re hozta a mérkőzést.

A következő győzelmünkig újabb 12 év telt el. 1979. április 25-én Szabó Géza együttese saját pályáján verte 5-1-re a zöld-fehéreket. A Szabó László - Szántó Gábor, Salamon József, Váradi Ottó, Kutasi László, Oláh Ferenc, Fükő Sándor (Teodoru Vaszilisz), Koleszár György (Görgei János), Szalai István, Magyar Balázs, Fekete László felállásban játszó csapatunk Magyar Balázs (2), Fekete László, Szalai István és Oláh Ferenc góljával hozta el a pontokat az ország másik végéből.

A harmadik diósgyőri győzelem 1998. május 2-án született meg. Tornyi Barnabás a Nota Gyula - Volár András, Földvári Tibor, Téger István - Ternován Ferenc (Farkas János), Kiser László, Kákóczki István (Buzás Attila), Kovács Tibor - Domokos Béla (Jakab Csaba), Kotula László, Relu Buliga összetételű csapatunkkal könyvelhetett el újabb győzelmet. A mieink góljait Domokos Béla és Relu Buliga szerezte, utóbbi mai szemmel nézve is hatalmas bombagól volt.

2012-ben 14 év után sikerült pontot szerezni a Rohonci úton. A DVTK Ribánszki László - Vági András, Igor Gal, Michal Hanek, Gohér Gergő - Elek Ákos, Mohamadou Abdouraman - Gosztonyi András (Francisco Gallardo, 62.), José Luque (Tisza Tibor, 65.), Bacsa Patrik - l'Imam Seydi (Bogáti Péter, 76.) összeállításban lépett pályára Sisa Tibor irányításával, és ért el 0-0-s döntetlent.

A következő bajnokságban 2013. október 26-án játszottunk Szombathelyen. A DVTK-t Szivics Tomiszláv a Nenead Rajić - Vági Andárs, Vadász Viktor, Kádár Tamás, Gohér Gergő - Mohamadou Abdouraman, Elek Ákos, Nikházi Márk (Gosztonyi András, 46.), Barczi Dávid (Tisza Tibor, 66.) - Futács Márkó, Bacsa Patrik (Augusto Batioja a 46.) összeállításban küldte pályára. Abdouraman már a mérkőzés elején vezetéshez juttatta a Diósgyőrt, de a hazaiak a második félidő közepéig megfordították a mérkőzés állását. A vasiak örömét végül az utolsó pillanatokban Abdouraman fejese vette el, amivel döntetlenre mentette a találkozót.

A 2014/2015 évi bajnokságban ismét, sorozatban harmadszor ikszeltek a csapatok. Szivics Tomiszláv ezúttal az Antal Botond - Eperjesi Gábor, Wiliam Alves, Senad Husić, Németh Milán - Miroslav Grumić, Miloš Krstić - Gosztonyi András (Lazar Marjanović, 78.), Barczi Dávid (Koman Vladimir, 69.), Bacsa Patrik - Takács Tamás (Georges Griffiths, 58.) összetételű alakulatot választotta. Miloš Krstić első diósgyőri tétmérkőzésén rögtön az első negyedóra végén vezetést szerzett, amit azonban nem sikerült megduplázni, így Németh Márió találata az egyenlítést jelentette. Ez maradt a végeredmény is.

Az OTP Bank Liga 2017/2018 évi kiírásában kétszer fogadta a Haladás a DVTK-t Sopronban, és mindkétszer vendégsiker született. 

A 3. fordulóban az első félidőben négy sárga lap született, de egy gól sem esett. A második félidőben fordult az arány, háromszor is betaláltak a diósgyőriek. Tamás Márk szöglet után fejjel, Óvári Zsolt közelről lábbal, míg Busai Attila szintén lábbal, de távolról mattolta Királyt. Bódog Tamás szakmai igazgató a Ivan Radoš - Eperjesi Gábor, Lipták Zoltán, Dejan Karan, Tamás Márk - Diego Vela, Tóth Barnabás (Nono, 46.), Busai Attila,  Óvári Zsolt (Ternován Patrik, 86. ) - Szarka Ákos, Nikolaos Ioannidis (Ugrai Roland, 46.) összeállításban küldte pályára a csapatot.

A 14. fordulóban Antal Botond - Eperjesi Gábor, Lipták Zoltán, Kocsis Gergő, Forgács Dávid - Diego Vela, Tóth Barnabás (Nono, 32.), Busai Attila - Szarka Ákos (Ugrai Roland, 46.), Nikolaos Ioannidis (Nagy Tibor, 85.), Óvári Zsolt összeállításban játszott a DVTK. Az első félidőben ezúttal sem esett gól, a szünet után azonban egy perc alatt eldöntötte Lipták Zoltán és Ugrai Roland góljával a három pont sorsát a Diósgyőr. Végül Nono találata volt a hab a tortán.

Élvonalbeli bajnoki mérkőzést legutóbb 2018. december 1-jén játszott a DVTK Szombathelyen, és az 1-1-es döntetlennel és ponttal tért haza. Fernando Fernández vezetőedző a Bukrán Erik - Dušan Brković, Dejan Karan, Tamás Márk - Serhii Shestakov, Szabó Bence (Bárdos Bence, 88.), Márkvárt Dávid, Tajti Mátyás, Martin Juhar - Florent Hasani (Bacsa Partik, 79.), Branko Mihajlović (Vernes Richárd, 61.) összetételű csapatot küldte pályra. Az első félidőben két kapufát is lőttek a Testgyakorlók, valamint kimaradt egy százszázalékos ziccer is, de gól nem esett. A szünet után Florent Hasani gurításával mégis a piros-fehéreké lett az előny, amit a hazaiak egy szabadrúgást követően szerzett góllal kiegyenlítettek.

A Merkantil Bank Liga előző évi kiírásában húsvét hétfőn játszott a DVTK Szombathelyen, és az első félidőben nem született gól. A második játékrészben a hazaiak büntetőből szerezték meg a vezetést, amit megtartottak a lefújásig.

Szombathelyi Haladás - Diósgyőri VTK 1-0 (0-0)

Haladás: Verpecz István - Kállai Kevin, Csató Martin, Németh Milán, Predrag Bosnjak, Doktorics Áron (Szekér Ádám a 90+3.) - Kiss Bence (Tarján Patrik, 90+3.) Holdampf Gergő, Csilus Tamás - Tóth Milán (Tóth-Gábor Kristóf, 84.), Horváth Rajmund (Lencse László 72.) Vezetőedző: Németh Szabolcs.
DVTK: Branislav Danilović - Polgár Kristóf, Hegedűs János, Szatmári Csaba, Rotem Keller (Bárdos Bence, 82.) - Lucas, Oláh Bálint - Bertus Lajos (Hornyák Marcell, 73.), Molnár Gábor (Horváth Zoltán, 82.), Németh Márió (Kocsis Dominik, 58.) - Eppel Márton (Zsolnai Richárd, 46.). Vezetőedző: Dragan Vukmir.

Gólszerző: Kiss B. (1-0, 11-esből) az 57. percben.

Az idei bajnokságban Diósgyőrben találkozott először a két csapat. Az első félidőben a vendégek szereztek vezetést, amit Lukács Dániel révén egyenlített ki a Diósgyőr. A szünet után a DVTK számtalan helyzetet alakított ki, kapufát és lesgólt lőtt, míg a vendégek értékesítettek egy büntetőt, így elvitték a három pontot.

Diósgyőri VTK - Szombathelyi Haladás 1-2 (1-1)

DVTK: Branislav Danilović - Csirmaz István, Szatmári Csaba, Bárdos Bence, Bokros Szilárd - Koman Vladimir (Könyves Norbert, 77.), Bényei Ágoston, Bertus Lajos - Gera Dániel, Eppel Márton (Jurek Gábor, 73.), Lukács Dániel. Vezetőedző: Kuznyecov Szergej.
Haladás: Verpecz István - Mario Simuț, Csató Martin, Németh Milán, Bosnjak Predrag - Csernik Kornél (Hursán György, 90+1.), Csilus Tamás, Derekas Zoltán, Doktorics Áron (Horváth Rajmund, 83.) - Rácz Barnabás, Molnár Rajmund (Borvető Áron, 68.). Vezetőedző: Michal Hipp.

Gólszerző: Mario Simuț (0-1) a 19., Lukács Dániel (1-1) a 29., Rácz Barnabás (1-2, 11-esből) a 75. percben.


A másodosztályban (NB II., NB I/B, NBB) lejátszott Szombathely - Diósgyőr mérkőzések

  1. 1965
    1965.03.21. Szombathelyi Haladás VSE - Diósgyőri VTK 0-1 G.: Kiss
  2. 2002/2003
    2002.08.31. Lombard FC Haladás - Diósgyőri VTK 3-1 G.: Vitelki
  3. 2021/2022
    2022.04.18. Szombathelyi Haladás - Diósgyőri VTK 1-0

Az élvonalbeli Szombathely - Diósgyőr mérkőzések

  1. 1940/1941
    1940.09.15 Szombathelyi Haladás VSE - Diósgyőri MÁVAG 3-3 G.: Berecz (2) , Füzér
  2. 1942/1943
    1943.04.18 Szombathelyi Haladás VSE - Diósgyőri MÁVAG 1-1 G.: Füzér
  3. 1950
    1950.09.24 Szombathelyi Lokomotív - Diósgyőri Vasas 0-0
  4. 1951
    1951.09.16 Szombathelyi Lokomotív - Diósgyőri Vasas 3-1 G.: Csorba
  5. 1952
    1952.03.16 Szombathelyi Lokomotív - Diósgyőri Vasas 2-0
  6. 1954
    1954.04.04 Szombathelyi Lokomotív SK - Diósgyőri Vasas SK 2-1 G.: Pocsai
  7. 1955
    1955.10.09 Szombathelyi Törekvés SK - Diósgyőri Vasas SK 2-2 G.: Tiba, Szigeti
  8. 1957/1958
    1958.07.27 Szombathelyi Haladás VSE - Diósgyőri VTK 2-1 G.: Pál II
  9. 1958/1959
    1959.05.24 Szombathelyi Haladás VSE - Diósgyőri VTK 2-1 G.: Tóth
  10. 1959/1960
    1959.12.06 Szombathelyi Haladás VSE - Diósgyőri VTK 3-2 G.: Pál (2)
  11. 1967
    1967.05.03 Szombathelyi Haladás VSE - Diósgyőri VTK 1-2 G.: Vass L., Szántai (öngól)
  12. 1968
    1968.11.03 Szombathelyi Haladás VSE - Diósgyőri Vasgyárak TK 2-1  G.: Gass
  13. 1969
    1969.06.29 Szombathelyi Haladás VSE - Diósgyőri Vasgyárak TK 1-1 G.: Ruttkai
  14. 1970/1971
    1970.08.16 Szombathelyi Haladás VSE - Diósgyőri Vasgyárak TK 3-2 G.: Horváth, Gass
  15. 1971/1972
    1971.08.08 Szombathelyi Haladás VSE - Diósgyőri Vasgyárak TK 2-0
  16. 1974/1975
    1975.04.19 Szombathelyi Haladás VSE - Diósgyőri Vasgyárak TK 3-0
  17. 1975/1976
    1976.04.24 Szombathelyi Haladás VSE - Diósgyőri Vasgyárak TK 3-0
  18. 1976/1977
    1976.09.25 Szombathelyi Haladás VSE - Diósgyőri Vasgyárak TK 2-0
  19. 1977/1978
    1978.04.22 Szombathelyi Haladás VSE - Diósgyőri Vasgyárak TK 2-2 G.: Oláh F. (2)
  20. 1978/1979
    1979.04.25. Haladás VSE - Diósgyőri VTK 1-5 G.: Magyar B. (2), Oláh F., Fekete L., Szalai
  21. 1981/1982
    1981.09.26. Szombathelyi Haladás VSE - Diósgyőri VTK 3-2 G: Görgei, Tatár
  22. 1982/1983
    1982.10.30. Szombathelyi Haladás VSE - Diósgyőri Vasgyárak TK 3-2 G.: Borostyán (2)
  23. 1983/1984
    1983.09.10. Szombathelyi Haladás VSE - Diósgyőri VTK 1-0
  24. 1991/1992
    1992.04.11. Haladás - DFC 2-0
  25. 1997/1998
    1998.05.02. Haladás - DFC 1-2 G.: Domokos B., Buliga
  26. 1998/1999
    1999.04.10. Haladás - Diósgyőri FC 2-1 G.: Egressy
  27. 1999/2000
    1999.10.30. Haladás - DFC 1-0
  28. 2008/2009
    2009.05.16. Szombathelyi Haladás - DVTK 1-0
  29. 2009/2010
    2009.09.26. Szombathelyi Haladás - DVTK 2-1 G.: Lipusz
  30. 2011/2012
    2012.05.20. Szombathelyi Haladás - DVTK 2-1 G.: Takács P.
  31. 2012/2013
    2012.08.18. Szombathelyi Haladás - DVTK 0-0
  32. 2013/2014
    2013.10.26. Szombathelyi Haladás - DVTK 2-2 G.: Abdouraman (2)
  33. 2014/2015
    2015.02.28. Szombathelyi Haladás - DVTK 1-1 G.: Krstić
  34. 2015/2016 (2. kör, Sopron)
    2016.02.27. Szombathelyi Haladás - DVTK 3-1 G.: Barczi
  35. 2016/2017 (1. kör, Sopron)
    2016.08.13. Szombathelyi Haladás - DVTK 3-1 G.: Lipták
  36. 2016/2017 (3. kör, Sopron)
    2017.04.15. Szombathelyi Haladás - DVTK 2-0
  37. 2017/2018 (1. kör, Sopron)
    2017.10.28 Szombathelyi Haladás - DVTK 0-3 G.: Tamás M., Óvári, Busai
  38. 2017/2018 (2. kör, Sopron)
    2017.07.29. Szombathelyi Haladás - DVTK 0-3 G.: Lipták, Ugrai, Nono
  39. 2018/2019 (2. kör)
    2018.12.01. Szombathelyi Haladás - DVTK 1-1 G.: Hasani

Idegenbeli élvonalbeli mérlegünk: 39 mérkőzés, 5 győzelem, 10 döntetlen, 24 vereség, 46 rúgott és 70 kapott gól

Szombathelyi Haladás

Alapítva: 1919
Klubszín: zöld-fehér
Élvonalbeli idények: 62
Legjobb eredmény: NB I. 3. helyezett (2008/2009)
Először az országos másodosztályban: 1937/1938
Másodosztályú idények: 28
Folyamatosan az NB II.-ben: 2019 óta

A Szombathelyi Haladást 1919-ben alapították, és az 1936-ban először kiírt Nemzeti Bajnokságot – ahol a profi klubok mellett amatőrök is indulhattak - már az első osztályban kezdte. Az első év végén búcsúztak az élvonaltól, történelmük során összesen 11 kiesést éltek meg, legutóbb 2019-ben. A második világháborút követően 1960-ig újra az NB I.-ben játszottak, majd néhány év másodosztályt követően 1967 és 1990 között három év kivételével ismét a legjobbak között szerepeltek. A rendszerváltást követően kezdődött a liftezés, feljutást kiesés, majd feljutás és újabb kiesés követte, míg nem 2009 és 2019 között stabilizálták a helyüket az NB I.-ben. Azóta a másodosztályban játszanak.

Az előző bajnokságban 57 pontot gyűjtve a 6. helyen végeztek. A házi gólkirály, a 11 gólos Tóth Milán nyáron Ausztriába igazolt. 

Merkantil Bank Liga 2022/2023 

A Haladás gyengén kezdte a bajnokságot, amit menetrendszerűen követett az edzőváltást. Ezt követően nagy győzelmek és meglepő vereségek váltogatják egymást, a legutóbbi három mérkőzést zsinórban elveszítették.

Összesített tabella
1. Diósgyőri VTK 37 27 3 7 77-36 41 84
9. Szombathelyi Haladás 37 14 9 14 54-54 0 51

Hazai tabella
1. Diósgyőri VTK 19 15 2 2 41-17 24 47
8. Szombathelyi Haladás 18 7 8 3 32-26 6 29

Idegenbeli tabella
1. Diósgyőri VTK 18 12 1 5 36-19 17 37
11. Szombathelyi Haladás 19 7 1 11 22-28 -6 22

Formatabella

A legutóbbi 5 mérkőzés alapján
2. Diósgyőri VTK 5 4 1 0 12-6 6 13
10. Szombathelyi Haladás 5 2 0 3 8-7 1 6

A legutóbbi 10 mérkőzés alapján
1. Diósgyőri VTK 10 8 2 0 22-9 13 26
9. Szombathelyi Haladás 10 3 3 4 16-14 2 12

A legutóbbi 15 mérkőzés alapján
1. Diósgyőri VTK 15 11 2 2 31-17 14 35
14. Szombathelyi Haladás 15 4 4 7 22-26 -4 16

A legutóbbi 20 mérkőzés alapján
1. Diósgyőri VTK 20 15 2 3 44-20 24 47
9. Szombathelyi Haladás 20 8 4 8 35-33 2 28

A legutóbbi 25 mérkőzés alapján
1. Diósgyőri VTK 25 19 3 3 56-21 35 60
9. Szombathelyi Haladás 25 9 6 10 42-42 0 33

A legutóbbi 30 mérkőzés alapján
1. Diósgyőri VTK 30 23 3 4 65-26 39 72
7. Szombathelyi Haladás 30 12 7 11 48-46 2 43

Eredmények

  1. forduló: Haladás - Csákvár 1-1
  2. forduló: Nyíregyháza - Haladás 0-1
  3. forduló: Haladás - ETO 2-1
  4. forduló: Haladás - Szeged 0-1
  5. forduló: Siófok - Haladás 2-1
  6. forduló: Haladás - Soroksár 1-1
  7. forduló: Tiszakécske - Haladás 2-0
  8. forduló: Haladás - Ajka 0-0
  9. forduló: PMFC - Haladás 1-0
  10. forduló: Haladás - KBSC 1-0
  11. forduló: Gyormót - Haladás 1-2
  12. forduló: Haladás - MTK 3-2
  13. forduló: Szentlőrinc - Haladás 2-0
  14. forduló: Haladás - Dorog 4-3
  15. forduló: Békéscsaba - Haladás 2-2
  16. forduló: Haladás - BMTE 1-1
  17. forduló: Mosonmagyaróvár - Haladás 1-0
  18. forduló: Haladás - Kozármisleny 6-4
  19. forduló: DVTK - Haladás 1-2
  20. forduló: Csákvár - Haladás 0-2
  21. forduló: Haladás - Nyíregyháza 0-1
  22. forduló: ETO - Haladás 1-3
  23. forduló: Szeged - Haladás 3-0
  24. forduló: Haladás - Siófok 2-2
  25. forduló: Soroksár - Haladás 4-0
  26. forduló: Haladás - Tiszakécske 3-1
  27. forduló: Ajka - Haladás 2-1
  28. forduló: Haladás - PMFC 1-1
  29. forduló: Kazincbarcika - Haladás 2-1
  30. forduló: Haladás - Gyirmót 3-3
  31. forduló: MTK - Haladás 0-2
  32. forduló: Haladás - Szentlőrinc 1-1
  33. forduló: Dorog - Haladás 1-4
  34. forduló: Haladás - Békéscsaba 2-1
  35. forduló: BMTE - Haladás 1-0
  36. forduló: Haladás - Mosonmagyaróvár 1-2
  37. forduló: Kozármisleny - Haladás 2-1

A legutóbbi fordulóban a Mursits Roland - Nyíri Vince, Csonka Bonifác, Bolla Gergő, Doktorics Áron - Vanja Zvekanov, Csilus Tamás - Horváth Rajmund (Horváth Arnold, 87.), Molnár Rajmund, Rácz Barnabás - Borvető Áron (Csernik Kornél, 63.) összeállításban játszottak.

Házi góllövőlista

15 gólos
Molnár Rajmund

8 gólos
Rácz Barnabás

5 gólos
Csernik Kornél

4 gólos
Derekas Zoltán
Horváth Rajmund

3 gólos
Simuț, Mario

2 gólos
Bolla Gergő
Csilus Tamás
Doktorics Áron

1 gólos
Borvető Áron
Bosnjak Predrag
Csonka Bonifác
Hursán György
Lencse László
Németh Milán
Sipos Zoltán
Taipi Alban

Sárga lap

10 sárga lap
Csilus Tamás (eltiltását letöltötte, játszhat a DVTK ellen)

8 sárga lap
Borvető Áron

6 sárga lap
Rácz Barnabás

5 sárga lap
Devecseri Szilárd (eltiltását letöltötte, játszhat a DVTK ellen)
Németh Milán (eltiltását letöltötte, játszhat a DVTK ellen)
Bosnjak, Predrag (eltiltását letöltötte, játszhat a DVTK ellen)

Piros lap

2 piros lap
Csató Martin (eltiltását letöltötte, játszhat a DVTK ellen)

1 piros lap
Csonka Bonifác (eltiltás miatt nem játszhat a DVTK ellen)
Devecseri Szilárd (eltiltását letöltötte, játszhat a DVTK ellen)
Simuț, Mario (eltiltását letöltötte, játszhat a DVTK ellen)

Téli játékosmozgás

Érkezett
Csonka Bonifác (ETO)
Katona István

Távozott
Bartusz Dániel (Veszprém, kölcsönbe)
Hursán György (Szentlőrinc, kölcsönbe)
Nagy Richárd (Teskánd)
Sipos Zoltán (Soroksár)
Taipi, Alban (északmacedón, Szentlőrinc, kölcsönbe)
Tarján Patrik (Haladás VSE)

A Szombathelyi Haladás kerete

Kapusok
1 Mursits Roland (HUN) 1991.03.14.
33 Pálfi Donát (HUN) 2000.03.08.
87 Verpecz István (HUN) 1987.02.04.

Mezőnyjátékosok
22 Bolla Gergő (HUN) 2000.02.22.
9 Borvető Áron (HUN) 1998.07.20.
35 Bosnjak Predrag (HUN, SRB) 1985.11.13.
24 Csató Martin (HUN) 1994.07.18.
17 Csernik Kornél (HUN) 1998.07.02.
30 Csilus Tamás (HUN) 1995.05.08.
2 Csonka Bonifác (HUN) 1997.04.17.
43 Derekas Zoltán (HUN) 1998.09.19.
13 Devecseri Szilárd (HUN) 1990.02.13.
18 Doktorics Áron (HUN) 2001.11.21.
3 Frák Marcell (HUN) 2005.05.15.
21 Horváth Rajmund (HUN) 2003.09.23.
19 Katona István (HUN) 2006.09.06.
92 Lencse László (HUN) 1988.07.02.
3 Mohos Barnabás (HUN) 2005.09.03.
81 Molnár Rajmund (HUN) 2002.08.28.
29 Németh Milán (HUN) 1988.05.29.
27 Nyíri Vince (HUN) 2001.07.27.
78 Rácz Barnabás (HUN) 1996.04.26.
16 Simuț, Mario (ROU, HUN) 2003.09.23.
88 Szíjjártó Ármin (HUN) 2004.05.07.
11 Tóth Máté (HUN) 1998.06.20.
4 Zvekanov, Vanja (SRB, HUN) 2000.05.25.

A kispadon

Az ellenfél Németh Szabolccsal a kispadján kezdte a bajnokságot, akit Michal Hipp váltott. Az 1963-as születésú szlovák szakember 2017-2018-ban már irányította a szombathelyi csapatot, előtte hazájában több klubcsapat és a nemzeti válogatott kispadján is ült. Távozása után Kazahsztán válogatottja és az FC Astana stábjában dolgozott, legutóbb pedig a galántai csapatot vezette. Labdarúgóként a csehszlovák és a szlovák válogatott mezét is viselte.

Ismerős a másik oldalon

Az ellenfél játékosaként tér vissza Diósgyőrbe Németh Milán, aki 2014 nyarától 2016 végéig játszott piros-fehér mezben. Összesen 30 bajnokin lépett pályára, és szerepelt az Európa Liga selejtezőjében is, Lovecsben a továbbjutás szempontjából nagyon fontos gólt szerzett.

Verpecz István a diósgyőri utánpótlásban nevelkedett, az élvonalban már Debrecenben mutatkozott be. Onnan igazolt Paksra, majd Balmazújvárosban játszott. 2020 eleje óta a Haladás kapusa.