A DVTK versenyzői a felsős fiúk országos csapatbajnokságán a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium színeiben indulva bajnoki címet szereztek Szombathelyen Turcsányi Vince, Kovács Kristóf, Szabó Ákos, Turcsányi Vendel és Bárdos Bercel összeállításban, akik közül Vince kiemelkedő teljesítményével tábladíjban is részesült. A középiskolás csapatok versenyében Herczeg Marcell, Csiki László és Herczeg Benedek a Herman Ottó Gimnázium csapatával ötödik helyezést ért el, míg az alsós fiúk versenyében Török Vilmos, Kovács Ágnes és Török Kinga a Vörösmarty Mihály Általános Iskolát képviselve a tizedik helyen végzett.

A csapattal országos bajnoki címet szerző Kovács Kristóf nem állt meg, hanem szinte az egész hónapot végigversenyezte, A Wellness Chess Tour Miskolctapolcai nemzetközi versenyén ezüstérmet szerzett, majd remekül szerepelt a Csomós János Emlékversenyen Gyulán és szintén pluszban zárt a budapesti Olimpiai Reménységek Tornáján. Ezzel nagymértékben megközelítette a mesterjelölti címet. A Gyulai versenyen Ress Amira teljesítménye is kiemelkedő volt, aki több mint száz élő pontot nyerve különdíjat kapott.

A szakosztály vezetőedzője Zámbó Zoltán is elindult a több mesterből álló nemzetközi versenyen Gyulán, ahol közepes kezdést követően a verseny hajrájában két győzelemmel sikerült elhozni a győztesnek járó trófeáját. Sok pihenője azonban nincs Zámbó Zoltánnak, hiszen június elején a Parasakk Magyar Bajnokságon indul majd, ahol kétszeres címvédőként ülhet táblához.