Közel 260 lovas, 350 lóval nevezett a csütörtöktől vasárnapig rendeztt a bábolnai utánpótlás és felnőtt nemzetközi díjugrató versenyre, köztük a DVTK fiatal tehetségei is.

A nyitónapon a CSI gyermek 120 cm-es versenyben Szuhai Rodrigo ezüstérmet szerzett, míg testvére Ifj. Szuhai Gyula a CSIO ifjúsági 130 cm-es megmérettetésen lett második. A DVTK első aranyérmét a két csillagos CSI kis kör 120 cm-es számában Bandi Zsanett szerezte, aki Quinadore nevű lovával volt a leggyorsabb hibátlan lovas.

Pénteken a csapatversenyeké volt a főszerep, ahol az ifjúságiak Nemzetek Díjában Kisgergely Kata és Ifj. Szuhai Gyula az 1-es magyar csapattal aranyérmet szerzett 2023-ban harmadjára. A szintén Nemzetek Díja szabályrendszerű gyermek csapatversenyben pedig Szuhai Rodrigo zárt az első helyen a magyar válogatottal, míg testvérével a CSIYH 120-125 cm számban kettős győzelmet arattak, amit másnap ugyanebben a számban Ifj. Szuhai Gyula egy ezüstéremmel egészített ki.

A vasárnapi záró napon az ifjúságiak Grand Prix versenyében Ifj. Szuhai Gyula aztán aranyéremmel koronázta meg hétvégéjét Perthy Jackson nyergében, míg Kisgergely Kata a dobogóról éppen lemaradva a negyedik lett. A gyermek nagydíj 125 cm-es számában szintén piros-fehér versenyzőnek szólt a taps Szuhai Rodrigo személyében, aki Cornettel zárt a dobogó tetején. A CSI két csillagos kis kör népes zárószámában pedig Bandi Zsanett újra a pódiumon, ezúttal a harmadik helyen végzett.

Bábolnai Nemzetközi Díjugrató verseny - Bábolna

Csütörtök

CSI Ch 120 cm

Szuhai Rodrigo 2. hely

 CSI2* SMALL TOUR 120 cm

Bandi Zsanett 1. hely

CSIO J 130 cm

Ifj. Szuhai Gyula 2. hely

Péntek

CSIYH 120-125 cm

Ifj. Szuhai Gyula 1. hely

Szuhai Rodrigo 2. hely

CSIO J NATIONS CUP 135 cm

Kisgergely Kata, Ifj Szuhai Gyula 1. hely

CSI Ch TEAM COMP. 125 cm

Szuhai Rodrigo 1. hely

Szombat

CSI YH 125-130 cm

Ifj. Szuhai Gyula 2. hely

Vasárnap

CSIO J GRAND PRIX 135 cm

Ifj. Szuhai Gyula 1. hely

Kisgergely Kata 4. hely

CSI Ch GRAND PRIX 125 cm

Szuhai Rodrigo 1. hely

CSI2* SMALL TOUR 125 cm

Bandi Zsanett 3. hely

Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu