Először úgy tűnt nem lesz a Diósgyőr játékosa Djordje Simics, aztán Gálhidi György jelezte: tudná használni a kifejezetten gyors játékost. A humorérzékét a beszélgetés közben sem hanyagoló szerb futballista Bácska Palánkáról érkezett Miskolcra, s komoly terveket szövöget, melynek egyik jele a magyar nyelv tanulása.

Hogyan kerültél kapcsolatba a DVTK-val?
-A menedzseremmel vette fel a kontaktust a klub, aki kifejezetten ajánlotta nekem, hogy igazoljak ide. Már, ha persze megfelelek a teszten, hiszen edzőmeccsen kellett először bizonyítanom.

Amelyen a középpálya jobb oldalán kaptál szerepet, holott eredetileg támadó vagy.
-Igen, de ez nekem nem számít, csak az, hogy bizonyítsak. Fiatal vagyok, remek lehetőség számomra, ha a Diósgyőrben bizonyíthatok. Az, hogy középpályásként, csatárként vagy védőként most másodlagos szempont, mivel ott kell helyt állnom, ahol a Gálhidi György számít rám.

A gyorsaságodon kívül mivel lehetsz a csapat hasznára?
-Elég kitartó vagyok, s nem sértődök meg, ha csereként kapok szerepet vagy, ha nem kerülök be a keretbe egy meccs előtt. Inkább a következő edzésre koncentrálok, és dolgozom tovább.

Hogy érzed magad eddig Miskolcon?
-Jól, minden rendben, a csapattársakkal is egyre jobban összeismerkedünk. Nehéz most bekerülni az együttesbe, mert remek labdarúgók alkotják a DVTK-át. Azt már most látom, hogy a diósgyőri szurkolótábor nagyon fanatikus, a Honvéd elleni meccsünkön a lelátón beleborzongtam a hangulatba. Eddig azt tudtam a magyar fociról, hogy a Ferencváros az egyik legnépszerűbb csapat ebben az országban, de most már azt is elraktároztam, hogy a Diósgyőrnek milyen nagyszerű közönsége van.

És azt tudod már, hogy melyik meccs lesz tavasszal a legfontosabb új csapatod számára?
-A Nyíregyháza elleni. Nemrég óta vagyok itt, de már sokat hallottam ennek a találkozónak a fontosságáról. Titkos vágyam, hogy azon a meccsen gólt rúgjak.

Néhány kifejezést elég hamar elsajátítottál magyarul.
-Ez csak természetes, hiszen alkalmazkodni kell, ha egy idegen országba érkezel. Ennek egyik formája az adott ország nyelvének elsajátítása. Pár szó, kifejezés, köszönés vagy, amik a pályán használatosak és fontosak, azok már szépen mennek. De, ha a Nyíregyháza meccs után is beszélgetünk, ígérem, már magyarul csináljuk az interjút.