A találkozó 1-1-re végződött, korosztályos együttesünk gólját Balázs Zsolt szerezte.

Vass Ádám megsérült

Wilco van Buuren Somodi Bence - Nagy Olivér (Nagy Sándor a 80.percben), Korcsmár Zsolt, Szekeres Adrián, Présinger Ádám - Vass Ádám (Gál András a 20. percben) Busai Attila - Filkor Attila, Nikházi Márk, Stieber Zoltán (Szabó László a 72. percben) - Balázs Zsolt (Simon Attila a 63.percben) összeállításban játszatta a csapatot.


Az első húsz percben kiegyenlített mezőnyjáték folyt, a horvátok három távoli lövéssel próbálkoztak, de ezek nagyobb veszélyt nem jelentettek a kapunkra. Elszomorító volt azonban, hogy a 21. percben csapatkapitányunk, Vass Ádám lábára tartottak rá egy felszabadítás közben, s a középpályás olyan sérülést szenvedett, amely miatt nyomban le is kellett cserélni. Ezt követően azonban számunkra kedvezően alakult a meccs. A 26. percben az első igazán komoly akciónk góllal végződött: Stieber Zoltán nagyszerű bal oldali beadása után Balázs Zsolt mintegy 14 méterről fejelt a kapuba (0-1). Négy perccel később Nikházy Márk növelhette volna az előnyt, életerős lövése után a labda csak centikkel kerülte el a kaput. Ezután, némileg váratlanul - egy védelmi figyelmetlenséget kihasználva - a 36. percben egyenlítettek a horvátok, Mario Ticinovic egy az egyben vezette a labdát Somodi Bencére, és közelről nem is hibázott (1-1). A félidőt Filkor Attila veszélyes, éles szögből leadott bombája zárta.

Nincs ok elégedetlenségre

A mérkőzés második felében mindkét csapat nagy erőket mozgósított a gólszerzés érdekében, de távoli lövéseknél nem futotta többre. A mieink bátor játékának köszönhetően a lelkesen futballozó hazai gárda nem tudott folyamatos támadásokat építeni. Wilco van Buuren mindvégig letámadásra bíztatta játékosait, akik jól is hajtották végre feladatukat.

- Már az első félidőben is eredményesen valósítottuk meg elképzelésünket, nem hagytunk területet a nagyszerű horvát csapatnak - nyilatkozta a mérkőzés után a szakember. - Külön öröm, hogy mi szereztük az első gólt, de ezért sokat is tettünk. A kapott gólt követően, a szünet után még jobban rendeztük sorainkat, és szinte teljesen meggátoltuk a hazai csapatot abban, hogy fölénk kerekedjen. A mi gyors támadásaink is veszélyesek voltak. Bár nem sikerült győznünk, elégedett vagyok az egy ponttal, hiszen remek csapattal mérkőztünk.
(mlsz.hu)