Horváth Betti (Fotó: Szabó Gábor)

- Hogy értékeled a mögötted álló szezont?
-
Nagyon örülök, hogy egy ilyen szezon és egy ilyen nyár van mögöttem. Az első felnőtt csapatomban szerepelhettem és nagyon büszke vagyok arra, hogy tudtam egyre feljebb és feljebb lépni, folyamatosan fejlődni. Mind Maikel Lopez vezetőedző, mind a csapattársak sokat segítettek, hogy egy ilyen jól sikerült szezont zárjak. A romániai Eb-re úgy utaztunk ki, hogy mindenképp szeretnénk az első helyet megszerezni. Ez volt a fő célunk, főként úgy, hogy a csapathoz csatlakozott a világbajnoki bronzérmes U17-es csapat magja. Nagybetűs csapatként sikerült elérni a célunkat, ami aranyérmet és feljutást ért.

- Mi segített abban, hogy a válogatott egyik húzóembere legyél, és veretlenül nyerjétek meg a kontinenstornát?
-
Örültem, hogy napról napra jobban tudtam teljesíteni az elmúlt szezonban. Éreztem, hogy bíznak bennem az edzők és a csapattársak is, így minden sokkal könnyebb volt. A DVTK-nál szerzett tapasztalatok és az önbizalom volt a kulcs, no és a válogatott igazi csapatként funkcionálása.

- Egy hosszú szezont hagytál magad mögött és a pihenésre nem sok időd volt. Hogyan, milyen elképzelésekkel és célokkal vágsz neki az új évadnak?
-
Csapatszinten mindenképpen jobb teljesítményt szeretnénk nyújtani, mint tavaly. Mind a magyar bajnokságban, mind a magyar kupában érmet szeretnénk nyerni. Az Európa Kupában a csoportból való továbbjutás a minimum elvárás, de leginkább a nyolcba jutást szeretnénk elérni. Egyéni célom, hogy az előttünk álló hosszú sorozatban minél folyamatosabb fejlődést mutasson a játékom és minél hasznosabb tagja legyek a csapatnak.

- Mit tudhatunk, heti hány edzéssel, milyen programmal készültök a bajnoki nyitányra?
-
Heti 11 edzéssel készülünk. Összetett, mivel fizikai, termi és taktikai edzések egyaránt szerepelnek a programban. Lopez vezetőedző minden téren próbál a legjobb formába hozni minket. A következő hétvégéken edzőmeccseket játszunk, és szeptember közepén részt veszünk egy nívós, 8 csapatos nemzetközi tornán, Iglón.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!