Nagy megmérettetés elé érkezett a DVTK U19-es együttese. A legidősebb ifi csapat egyben küldetést is teljesít, hiszen, ha sikerrel kivívja az élvonalbeli tagságot, az alattuk pallérozódó fiatalság is élvonalbeli meccseket játszhat.
Tudja ezt a György Gábor edzette brigád, és tudja ezt Kovács Szilárd is, aki hol csatárként, hol szélső középpályásként rohamozza az ellenfelek kapuját. A gól érzékeny labdarúgó egészen kicsi kora óta tartozik a diósgyőri utánpótláshoz.

- Különösképpen nem zavar, hogy már visszavontabban szerepelek - mondja az NB III-as tartalékcsapatban is gyakran pályára lépő támadó. - Még néha azért előfordul, hogy elöl játszom, de amikor Balajti Ádám a csapathoz került, György Gábor edzőnk úgy döntött, hogy én hasznos lehetek szélsőként is. Mára megszoktam ezt a szerepkört.

Edződ azt mondja, hogy színészi képességeidet is szoktad kamatoztatni.
- Van benne igazság, azonban ez a tudás egyre kopik. Komolyra fordítva a szót, én is hallottam már tőle efféle csipkelődéseket, de lehet ez a tulajdonság azért alakult ki nálam, mert volt egy komolyabb sérülésem és kicsit féltettem a lábam egy-egy ütközésnél. A nagy halált nem játszottam el teljesen ilyenkor, de azért sok pontrúgást harcoltam már ki.

Mit hozhat ki magából ez a csapat?
- Nagyon sokat. A keretünk zöme 1991-es születésű, azaz még csak idén töltjük a 18-at, de már egy évvel idősebbek között játszunk, az NB III-as fellépésekről nem is beszélve. Többen jártunk már edzőmeccsen a nagyoknál is. Egységes, összetartó társaság a miénk, amely régóta együtt focizik. Ugyan szépen haladunk felfelé a szamárlétrán, de mindannyiunk hosszú távú vágya, hogy ez a csapat alkossa majd később a felnőtt Diósgyőrt is.

Az osztályozó első akadályának számító Vácon könnyen átléptetek.
- Pedig nem volt egyszerű párharc. Mindkét meccsnek akadtak nehéz pillanatai. Az elsőn a vezető gólunkig rengeteg helyzetünk volt, de az első, szerencsés találat felszabadított minket. Jó érzéssel töltött el, hogy nekem is sikerült betalálnom, de ennél fontosabb, hogy a visszavágón okosan, fegyelmezetten futballozva újfent örömet tudtunk szerezni a minket elkísérő drukkereinknek is.