Egyáltalán nem nevezhető vándormadárnak Szabó Viktor, hiszen a Diósgyőrrel együtt összesen három csapatot lehetne beírni az "eddigi klubjai" rovatba: Gyöngyösi AK, Vác és DVTK. Ha valakire Róth Antal korábbi szövetségi edző felfigyel és beválogatja a korosztályos nemzeti együttesbe, annak helye van egy élvonalbeli klubban. A remek felépítésű, huszonkét esztendős támadóról nyugodtan kijelenthető, hogy az NB II-őt ugyanúgy kinőtte - legutóbb tizenkét gólt szerzett a második vonalban -, mint a Duna-parti együttest, amelyet a Gyöngyösön egészen fiatalon eltöltött évek ellenére nevelőegyesületének tekint. Ettől függetlenül a Ligakupában a váciaknak sem kegyelmezne, ha a góllövésről van szó.

- Különleges érzés lesz a Vác ellen játszani, hiszen 2001-től, miután átkerültem Gyöngyösről, sokat kaptam a klubtól, az utánpótlásedzőimtől. De már Diósgyőrben játszom és, ha lehetőséget kapok egykori csapatom ellen, a góllövőlistára is fel szeretnék iratkozni. Ozsváry András neve ismerősen csenghet azoknak, akik tudják, hogy milyen remekül kiépített rendszer működött a klub és a focigimi között. Ő általa jártam végig a ranglétrát a Vácnál, az első csapatban pedig Gyimesi Lászlónál mutatkoztam be a 2004/05-ös szezon folyamán. Egy évvel később, Gergely Károllyal sikerült kiharcolnunk a feljutást, majd következett az az első osztályú év, amely után tavaly nyáron Köteles Lacit leigazolta a Diósgyőr. Én ugyan még maradtam egy évet, de úgy érzem ez így volt jó, mert végjártam a váci ranglétrát, tavaly pedig még Verebes Józseftől is sokat tanulhattam. Idén azonban már én is követtem "Kötélt".

Köteles Lacinak mekkora szerepe van abban, hogy Te is idekerültél?

- Annyi, hogy amikor telefonon beszéltünk, azt mondta: "Ha a Diósgyőr hív, azt el kell fogadnod! Nincs még egy ilyen légkör Magyarországon, ahol az emberek így szeretik a focit és a csapatot.”

Végül is elfogadtad az invitálást, ám előtte még Zalaegerszegen jártál próbajátékon.

- Igen, mert a ZTE hamarabb megkeresett, mint a Diósgyőr és így volt korrekt, ha előbb azokkal tárgyalok, akiknek legelőször megígértem.

Aztán mégis Miskolc felé vetted az irányt. Miért?

- Mivel a zalaiak sem Meyét, sem Waltnert nem adták el a nyár folyamán, Supka Attila azt mondta nekem, hogy többnyire az NB II-es csapatban kapnék lehetőséget. Ezáltal az előzetesen megbeszélt szerződésem is módosult volna. Mivel Vágó Attila jelezte, hogy továbbra is számítana rám, ezért inkább a Diósgyőrt választottam.

Mikor hallottál először a diósgyőri érdeklődésről?

- A Bőcs ellen játszottunk itt Borsodban, azon a meccsen volt kint a pályaedzőnk, Benczés Miklós. Nem sokkal rá már a mester is felvette velem a kapcsolatot.

Mik az eddigi tapasztalataid Miskolcról? Mekkora változást jelent Vácról a borsodi megyeszékhelyre kerülni?

- Még sok időm nem volt feltérképezni Miskolcot, de a belvárost már láttam, moziban is jártam, úgyhogy haladok szépen, fokozatosan a város megismerésével. Nyilván sokkal nagyobb, mint Vác, úgyhogy már ebben is van különbség. Ott eleinte kollégiumban laktam, itt albérletbe költözhettem. Egy azonban egyezik: a szülői támogatottság. Ők változatlanul drukkolnak nekem és a csapatomnak. Rengeteget köszönhetek a családomnak, hogy mást ne mondjak, édesapámtól örököltem a futball szeretetét.

A csapat jól rajtolt, legutóbb pedig Dusko Vranesevic azt mondta: benne van a gárdában egy esetleges jó helyezés. Te mit gondolsz erről, illetve mit várhatnak Szabó Viktortól a piros-fehér szurkolók?

- "Vrane" nem beszélt a levegőbe, én is hasonlóan gondolkodom. Bár tényleg a szezon elején vagyunk, de remek csapatszellem uralkodik az öltözőben, az edzéseken, s így sok minden megvalósítható. A posztomon Tóth Misitől rengeteget tanulhatok, a tréningeken pedig mindent megteszek a csapatba kerülésért. A REAC ellen tíz percre már pályára is léphettem, remélem továbbra is rászolgálok majd a bizalomra, mert én – legyen szó a bajnokságról, a Magyar Kupáról vagy a Ligakupáról - nagyon szeretnék minél többet játszani és gólokat rúgni a Diósgyőrben.

Gyarmaty Attila