...a Szeviép Zrt. a tervezettnél is több pénzt fordított erősítésekre, és még lehetnek változások lapzártánk után is. Dlusztus Imre ügyvezető nyilatkozott a Média 1-nek.

- A téli nagybevásárlás után miért volt szükség ennyi új játékosra a nyári időszakban?

- Elsősorban azért, mert az év elején érkezettek - Mogyorósi, Nagy és Virág - közül többen nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket. Másrészt a védelmünk átjáró házként működött, hatvan gólt kaptunk, ezért váltunk meg Elektől és Hegedűstől is. A helyükre érkezett Milicsics és Góhér. Fontos szempont az is, hogy télen nem is olyan könnyű igazolni. Ilyenkor több lejárt szerződésű labdarúgót lehet találni. A harmadik, hogy próbáltunk nemzetközi szinten is piacképes tehetségeket ide csábítani, akik hosszú távon is a rendelkezésünkre állhatnak. Ezzel elkezdtük a jövő építését.

- További nagyra törő terveik is vannak?

- Igen, van egy hároméves vállalásunk. Az előző évben a stabilitás megteremtésére törekedtünk, bennmaradtunk és gazdaságilag hoztuk helyre a dolgokat, amit nehezített, hogy sok játékos nem is a klub tulajdona volt. A második évben már szakmai előrelépést várunk, a hatodik és kilencedik helyet tűztük ki célul. A harmadik periódusban, ami összecseng a DVTK századik születésnapjával, szeretnénk nemzetközi porondra kilépni. Nem mondom, hogy bajnok, vagy kupagyőztesek leszünk, de jó csapatot akarunk. Lehet, hogy azzal is csak ötödikek leszünk, de az elmúlt időszak nyomorúságait tekintve az is fejlődés lenne.

- Ötvenmillió forintot terveztek a Diósgyőr megerősítésére, elég volt a keret?

- Végül nyolcvanat költöttünk el. Hárman, Baranyi Sándor, Vágó Attila és én döntünk a kiadásokról. Szerencsére a tulajdonos rugalmas volt, és a tervezettnél többet fordíthattunk új játékosokra. A legnagyobb név a csatár, Tóth Mihály, aki egy rutinos, klasszikus középcsatár. Őt már télen szerettük volna megszerezni, most ő és a kaposvári Oláh Lóránt volt a kalapban. Tchana megszerzéséhez szerencse is kellett: a szintén francia Ahodikpe mesélte, hogy gyerekként együtt fociztak Párizsban. Egy posztra keresünk még embert, ugyanis Lakatos Béla az egyedüli jobbhátvéd, az NB III.-as csapatunkból kiszemelt Bokros Tibor viszont sérülés miatt hosszabb időre kidőlt a sorból. Leót szeretnénk visszahozni, elküldtük neki a szerződés-tervezetet, de lejárt az útlevele. Nem valószínű, hogy ősszel megérkezik. A togói Nomo már intézi a papírjait, Magyarországról is segítünk neki ebben.

- A legpiacképesebb diósgyőri játékos, a válogatott kerettag kapus, Köteles László. Marad-e a csapatnál?

- Több megkeresést kaptunk, de csak egy konkrét ajánlat érkezett. Az viszont számunkra nem volt megfelelő. Aztán éppen most jelentkezett egy angol menedzser, akinek nagyon tetszett a kapusról kiküldött DVD. Azt mondta, hogy pont ilyen típusú hálóőrt keresnek, egyelőre annyit árulhatok el, hogy egy angol másodosztályú csapatról van szó. Bármelyik pillanatban komolyra fordulhat a dolog.

- Már csak napok kérdése a bajnoki rajt a REAC otthonában. Az első öt fordulóban négy fővárosi csapattal mérkőzik meg a Diósgyőr, közte a bajnok MTK-val is. Dlusztus Imre szerint milyen eséllyel?

- Nem tudom, hogy milyen a jó sorsolás. Mindenestre talán jó, hogy az elején a fokozottan lelkes, bizonyítani akaró újoncokat elkerüljük. Szerintem az első két találkozón négy pontot szerezhetünk, és akkor lendületet vehetünk. Aztán nem nekünk van félnivalónk a BL-selejtezőre készülő MTK és az Intertotó Kupában lassan elfáradó Honvéd ellen. Csak emlékeztetőül, tavasszal a kék-fehérektől pontot raboltunk, Kispesten pedig győztünk.
(PFG, Média 1)