A hazaiak a harmadik harmad elején már három góllal is vezettek, de a székesfehérváriak 75 másodperccel a rendes játékidő vége előtt egyenlítettek, majd a hosszabbítás 51. másodpercében, emberhátrányban a győztes gólt is megszerezték. A listavezető tíz győztes meccs után vesztett a MOL Ligában, hazai jégen pedig legutóbb januárban kapott ki.

Az első harmad főként mezőnyhokit hozott, kevés helyzettel. Egyik csapat sem tudott fölényt kiharcolni, és a góllövéssel is hadilábon álltak a játékosok, így érintetlenek maradtak a kapuk.

Tóth duplázott

A második harmad 7. percében – emberelőnyben – megszerezte a vezetést a a Fehérvár: Szabó közeli lövése valahogy bepattant a kapuvasnál álló Adorjánról (0-1). Harminc másodperc telt el, amikor emberhátrányban egyenlítettek a piros-fehérek: Tóth mattolta Scola-t (1-1). Újabb 38 szekundum után Becze lőtte ki a sarkot (1-2). A 11. percben Tóth vitte be a korong a támadóharmadba, a védők csak nézték, így gondolt egyet és kilőtte a bal felső sarkot (2-2). A 15. percben Shupe cselezte át magát a védőjén, majd Adorján mellett behúzta a korongot a kapuba (2-3). Két perc múlva jött a válasz: Hajós a kapu előteréből fonákkal húzta fel a pakkot a felső sarokba (3-3). Az utolsó percekben teljesen beszorult a Fehérvár, és az óriási nyomás másfél perccel a játékrész vége előtt érett góllá: Miskolczi nagy lövése vágódott a bal sarokba (4-3).

DVTK Jegesmedvék - Fehérvár AV19 1
Fotók: Bán Olivér

Elpazarolt gólelőny

A harmadik harmad 4. percében Tóth ugorhatott ki szólóban, de lövését védte Scola. A korong ott pattogott a kapu előtt, és végül Somogyi találta meg leghamarabb, és a hálóba emelt (5-3). Még egy perc sem telt el, amikor Tóth közeli lövése a kapuvason csattant, a védők nem tudtak felszabadítani, és végül Booras közelről nem hibázott (6-3). A 8. percben Arany nem túl erős kék vonalas lövése talált utat a kapuba (6-4). A 14. percben Holmberg szerzett korongot a hazai kék vonalnál, egyedül vihette a pakkot a kapusra és nagy gólt lőtt (6-5). Két perc múlva Dansereau lőtt hatalmas kapuvasat. A 17. percben Becze szólóját védte Adorján. Bő egy perccel a vége előtt Becze egyenlített közelről (6-6).

A hosszabbításban emberelőnyben játszhatott a Diósgyőr, ám mégis gólt kapott, Hamvai lőtt Adorján kapujába (6-7).

DVTK Jegesmedvék - Fehérvár AV19 6-7 (0-0, 4-3, 2-3, 0-1) hosszabbítás után

Miskolci jégcsarnok 1150 néző Játékvezető: Haszonits, Gangel, Kis-Király, Kormos

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Sagert, Hajós, Somogyi, Pavuk, Szilágyi, Láda B., Ritó, Tóth, Győrfy, Dansereau, Leppanen, Dudas, Vojtkó, Miskolczi, Booras, Cseter, Kiss(k). Edző: Mayer Péter.
Fehérvár AV19: Scola – Varga, Pados, Szász, Krogh, Szabó P., Arany, Holmberg, Korbuly, Becze, Tóth, Szita, Hamvai, Vokla, Hegyi, Szabó B., Lengyel, Reiter R., Shupe, Mazzag, Balogh, Láday, Bors(k). Edző: Tyler Dietrich

Mayer Péter: - Előbb-utóbb el kellett jönni ennek: az élet szembesített bennünket azzal, hogy senki sem ülhet a babérjain. Ma csak 25-30 percet hokiztunk, és a mérkőzés második felében olyan dolgokat erőltettünk, amelyek nincsenek benne az elvárásokban. Ráadásul most egy jól küzdő ellenféllel találtuk magunkat szemben, amely kétes helyzetekből is tudott gólt lőnni. Ma a Fehérvár nem érdemtelenül vitte el a plusz pontot.
Tyler Dietrich: - Ez egy őrült meccs volt. A Miskolc hozta a már ismert kitűnő támadójátékát, de mi szerencsére vissza tudtunk jönni három gólos hátrányból is. A csapat óriási erőfeszítéseket tett a győzelemért, és ezt sikerült is elérnünk, büszke vagyok a játékosaimra.

Szólj hozzá a DVTK hivatalos facebook oldalán!